Με κορονοϊό και ο Δέσποτας Μητροπολίτης Χαλκίδας - Με ποιους ήρθε σε επαφή τις προηγούμενες μέρες - Μπήκαν σε καραντίνα; - Τα «κηρύγματα» του Μητροπολίτη για τον Κορονοϊό και για την Θεία Κοινωνία που την θεωρεί «ακίνδυνη και φάρμακο αθανασίας...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με κορονοϊό και ο Δέσποτας Μητροπολίτης Χαλκίδας - Με ποιους ήρθε σε επαφή τις προηγούμενες μέρες - Μπήκαν σε καραντίνα; - Τα «κηρύγματα» του Μητροπολίτη για τον Κορονοϊό και για την Θεία Κοινωνία που την θεωρεί «ακίνδυνη και φάρμακο αθανασίας...» (ΦΩΤΟ)

Με κορονοϊό διαγνώστηκε και ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.Χρυσόστομος, κάτι που έγινε γνωστό ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στη Δοξολογία του νέου έτους που έγινε στον Άγιο Δημήτριο Χαλκίδας, όπου ο Μητροπολίτης ήταν απών επειδή είχε βγει θετικός και ήταν σε καραντίνα...

Σοβαρά ερωτήματα τίθενται ωστόσο με την ιχνηλάτηση των επαφών του Μητροπολίτη και ειδικά με τα άτομα που ήρθε σε επαφή ακόμη και λίγα 24ωρα πριν βγει θετικός στον κορονοϊό.

Όπως θα δείτε στις αναρτήσεις που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η ίδια η Μητρόπολη Χαλκίδας:

- Με ημερομηνία ανάρτησης 31 Δεκεμβρίου 2021, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδας στις 30 Δεκεμβρίου 2021 όπως αναφέρεται, όπου έδωσαν το παρών, -όπως τονίζεται και στη συγκεκριμένη ανάρτηση-, εκτός από άλλους ιερείς, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, Δήμητρα Σακελλαράκη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων Ιωάννης Πανταζής, αλλά και άλλοι άγνωστοι που δεν ονοματίζονται...

Άραγε τέθηκαν σε καραντίνα τα συγκεκριμένα άτομα που βρίσκονταν στο χώρο του ναού εκείνη την ημέρα όπως η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, Δήμητρα Σακελλαράκη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων Ιωάννης Πανταζής;;;

- Επίσης με ημερομηνία ανάρτησης 30 Δεκεμβρίου 2021, αναγράφεται ότι ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.Χρυσόστομος ήρθε σε επαφή με ένα 9χρονο αγόρι στη Μητρόπολη Χαλκίδας που κατάγεται από το Μπούρτζι Χαλκίδας και η ανάρτηση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους η επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος του νεοτέρου στην ηλικία δωρητή και υποστηρικτή του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.Ο εννιάχρονος μαθητής Δημοτικού Σχολείου Μιχάλης Μέλλιος, από τον Άγιο Νικόλαο (Μπούρτζι) Ληλαντίων, έδωσε στον Εφημέριο της Ενορίας του, Αρχιμ. Πορφύριο Γερμανό, το ποσόν που συνέλεξε από τα κάλαντα που έψαλε, για να τα το διαθέσει στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο-αξίζει να διαβάσει κανείς την επιστολή του μικρού Μιχάλη την οποία επέδωσε στον π. Πορφύριο μαζί με τη δωρεά του. Ο π. Πορφύριος έφερε τον μικρό Μιχάλη στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως και στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος συγκινημένος συνεχάρη τον μικρό μαθητή και εργάτη της αγάπης και του επέδωσε ευλογίες και εόρτια δώρα...»


-Επίσης τον τελευταίο μήνα είχε πολλές συναντήσεις και επισκέψεις, μία από αυτές σημειώθηκε μία εβδομάδα νωρίτερα -στις 23 Δεκεμβρίου 2021- όταν ο Μητροπολίτης Χαλκίδας δέχθηκε επίσκεψη από μαθητές και καθηγητές στη Μητρόπολη Χαλκίδας. Η ανάρτηση της 23ης Δεκεμβρίου 2021 ανέφερε: «Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη μαθητές και μαθήτριες από το 2ο Λύκειο Χαλκίδος, τους οποίους συνόδευε οι καθηγήτριες κ. Μάγδα Καπαγιάννη και Χρυσούλα Ζαλακώστα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό οι εκπρόσωποι του Σχολείου, καθηγήτριες και μαθητές να ευχηθούν για τα Χριστούγεννα στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους, αφού οι ανοικτές εορταστικές εκδηλώσεις του Σχολείου, στις οποίες ο Σεβασμιώτατος προσκαλείται και πάντοτε πηγαίνει, φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Μετά τον γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε κατά την επίσκεψη μεταξύ των παιδιών και του Επισκόπου μας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους συνεχάρη τις καθηγήτριες για το επιτελούμενο έργο και ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο, ενώ τους προσέφερε εόρτιες αναμνηστικές ευλογίες».

Σημειώνεται επίσης ότι τον Απρίλιο του 2021 δύο υπάλληλοι της Μητρόπολης Χαλκίδας είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, όπου είχε τεθεί σε καραντίνα και ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, ο οποίος είχε βγει αρνητικός, σύμφωνα με την -τότε- ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Τα «κηρύγματα» του Μητροπολίτη Χαλκίδας ακόμη και μέσω άρθρων για τον κορονοϊό και ότι «...Η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο αθανασίας»

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Μητροπολίτης Χαλκίδας άρχισε να λέει δημόσια τι πιστεύει ο ίδιος για τον κορονοϊό.

Διαβάστε ένα από τα άρθρα του, -με έντονο και επιθετικό ύφος-, στο vimaorthodoxias.gr και θα ...καταλάβετε τι πίστευε και τι πιστεύει γιαυτό τον ιό, από τον οποίο έχουν χαθεί χιλιάδες Έλληνες, ανάμεσα τους και δεκάδες Ιερείς και Μητροπολίτες:

«Διάβασα σε ιστότοπο την είδηση, ότι ο δημοσιογράφος κ. Μανώλης Καψής, συνομιλών σε τηλεοπτικό διάλογο, σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων συνομιλητών και με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, δήλωσε, αυτό που ο ιστότοπος έθεσε ως τίτλο: Η Θεία Κοινωνία είναι επικίνδυνη για τους πιστούς!

Αναγκαστικά, παρακολούθησα το video και αυθόρμητα γράφω τούτες τις γραμμές, με πόνο πολύ και αγάπη ανυπόκριτη, ασφαλώς και για τον κ. Καψή, του οποίου μάλιστα το βαπτιστικό όνομα (Εμμανουήλ) φανερώνει την λαχτάρα του Θεού να είναι μαζί με τους ανθρώπους και να ενοικεί στις καρδιές τους. Και αυτό επιτυγχάνεται, κατά την αψευδή διαβεβαίωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, δια της Θείας Κοινωνίας! Με την συμμετοχή μας στο άγιο Ποτήριο. «Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα εν εμοί μένει καγώ εν αυτώ» (Ιωάν. στ΄, 56) και «…έχει ζωήν αιώνιον…» (Ιωάν.στ΄, 54).

Παρατήρησα, κατ’αρχάς, χωρίς καμμία προκατάληψη, ότι οι δύο φιλοξενούμενοι της εκπομπής δημοσιογράφοι φορούσαν την προβλεπόμενη μάσκα, αλλά σαν να μην ένοιωθαν πολύ άνετα… Δεν φαντάζομαι να την φόρεσαν μόνον για την τηλοψία… Εκτός τούτου, είναι φανερό ότι, όπως και οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας, δεν χρησιμοποίησαν σωστά και ωφέλιμα την μάσκα, διότι, παρά τις υποδείξεις των ειδικών, έπιαναν με το χέρι τους την εμπρόσθια πλευρά της μάσκας, που είναι γεμάτη μικρόβια, όπως μας λένε οι επαΐοντες.

Εντύπωση, βέβαια, μου έκανε, ακόμη, το γεγονός, πως ο κ. Μ. Καψής, για αρκετή ώρα του διαλόγου έμενε «στο παράθυρό του» σιωπών. Κανείς δεν του απευθυνόταν και αυτός ήταν (ασυνήθιστο για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα) βουβός!

Αδημονούσε, έτσι κατάλαβα, από τις κινήσεις των χεριών του και τις αναπνοές του, αλλά, επαναλαμβάνω, δεν μιλούσε, σαν κάτι να περίμενε…

Διερωτήθηκα προς στιγμήν, καλά για «γλάστρα» (όπως λένε στην καθομιλουμένη) τον κάλεσαν τον άνθρωπο; Αλλά, εν τω μεταξύ, μου λύθηκε η απορία. Περίμενε να του δοθεί η ευκαιρία! «η πάσα…», όπως λέγεται και στην τηλεοπτική γλώσσα, την οποία γνωρίζει καλά ο κ. Καψής. Την έδωσε, απευθυνόμενη στον Υπουργό, η οικοδέσποινα της εκπομπής! Οπότε και «ξέσπασε» ο κ. Καψής.

«Δεν είχα σκοπό να το θίξω….»! Δεν είχα σκοπό να το θίξω, είπε, απευθυνόμενος με ένταση στον Υπουργό, αλλά γιατί δεν απαγορεύετε την Θεία Κοινωνία, αφού, όλοι οι Επιστήμονες συμφωνούν ότι πρόκειται για μια διαδικασία, μια τελετή να την πω που είναι πολύ επικίνδυνη για τους πιστούς… Ο κ. Δερμιτζάκης είπε να πάρετε μέτρα. Κακώς δεν παίρνετε μέτρα κατά της Θείας Ευχαριστίας, πάρτε τα λοιπόν. Τί φοβάστε; επανέλαβε στον Υπουργό… και πρόσθεσε, έχετε καμμιά αμφιβολία ότι αν κοινωνήσει ένας, που έχει κορωνοϊό, θα κολλήσει και ο επόμενος, που θα κοινωνήσει με το ίδιο κουταλάκι;

Αγαπητέ μου, κ. Καψή!

Η των πραγμάτων αλήθεια και η εμπειρία πολλών Κληρικών, που υπηρέτησαν και υπηρετούν άφοβα και θυσιαστικά σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα και κοινώνησαν και κοινωνούν λεπρούς και φυματικούς και άλλους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας πάσχοντες από λοιμώδη και μεταδοτικά νοσήματα και εν συνεχεία καταλύουν με την ίδια αγία λαβίδα (το ίδιο κουταλάκι, που λέτε κι Εσείς) το υπόλοιπο περιεχόμενο του αγίου Ποτηρίου χωρίς να πάθουν τίποτε, διαλύει κάθε αμφιβολία και μας βεβαιώνει ότι η Θεία κοινωνία όχι απλώς δεν είναι επικίνδυνη για τη ζωή μας, αλλ’ είναι η ίδια η ζωή μας.

Όχι, αγαπητέ μου, κ. Καψή!

Επικίνδυνη δεν είναι η Θεία Κοινωνία, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνος όποιος ομιλεί δημοσίως και με αξίωση επιβολής μάλιστα για σοβαρά θέματα, τα οποία δεν γνωρίζει και είναι φανερό πως δεν έχει μαζί τους καμμιά σχέση, συνεπώς και εμπειρία.

Επικίνδυνη δεν είναι η Θεία Κοινωνία, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνος όποιος γκρεμίζει και το τελευταίο στήριγμα του πανταχόθεν βαλλόμενου Λαού, που είναι ο Θεός του και η πίστη του.

Επικίνδυνη δεν είναι η Θεία Κοινωνία, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνος αυτός που κλείνει τα μάτια του μπροστά στην πραγματικότητα του θαύματος, το οποίο, εν τούτοις, είναι και ψηλαφητό. Αυτός, ο οποίος σπέρνει τον φόβο στις ψυχές των ανθρώπων και κάνει την καρδιά τους να δειλιάσει και να λυγίσει.

Επικίνδυνη δεν είναι η Θεία Κοινωνία, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνος αυτός που, μέσα στην σύγχυση, τον πανικό και τον τρόμο που επικρατεί (κατάσταση πρόσφορη και για διχασμό) προκαλεί την Πολιτεία, στοχοποιεί τα μέλη της Εκκλησίας (Κληρικούς και Λαϊκούς) και, εν τέλει, συντελεί στην διαίρεση του Λαού.

Έφθασε, θεωρώ, δυστυχώς, ο κ. Καψής τα όρια της ύβρεως (κατά την αρχαιοελληνική έννοια) και της βλασφημίας κατά του Αγίου Πνεύματος (κατά την Καινοδιαθηκική).

Εάν αγαπά την αλήθεια, θάπρεπε να πει, ότι, εκτός από τους Επιστήμονες, τους οποίους επικαλέστηκε, που ενοχοποιούν την Θεία Κοινωνία, ως μέσον μεταδόσεως του ιού, υπάρχουν και άλλοι Επιστήμονες με υψηλή επιστημονική επάρκεια και διεθνή αναγνώριση, οι οποίοι ισχυρίζονται τα αντίθετα και σε αυτή την εποχή της πανδημίας κοινωνούν αφόβως!

Και, εάν όντως αγαπά το Λαό, αντί να επιχειρεί να τον προστατεύσει από τον επικίνδυνο, κατ’ αυτόν, Θεό του, ας κάνει πράγματα που, κατά την άποψή μου, είναι μέσα στα καθήκοντά του και τις αρμοδιότητές του!

Να ερευνήσει π.χ. και να μας πληροφορήσει, πώς και από πού προέκυψε αυτός ο ιός;

Είναι αποτέλεσμα ατυχήματος; Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό που ονοματίζουν μερικοί βιολογικό πόλεμο;

Πώς εξαπλώθηκε στην Χώρα μας; Από τις Εκκλησίες; Από την Θεία Κοινωνία; Από κάπου αλλού;

Να μας παρουσιάσει στοιχεία για την πορεία και την εξέλιξη της νόσου. Να ερευνήσει, σωστά χρεώνονται όσοι θάνατοι χρεώνονται στον ιό;

Να ερευνήσει ακόμη και να μας πληροφορήσει, πώς αξιοποιήθηκαν τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την υπόθεση αυτή από το Κράτος σε Μέσα Ενημερώσεως και εάν τελικά ενημερώνεται, από όλους τους υπευθύνους για το λειτούργημα αυτό, αντικειμενικά και όχι φοβικά και παραπλανητικά ο Λαός.

Τέτοιες υπηρεσίες, νομίζω, συμβάλλουν στην διαλεύκανση των πραγμάτων, την αποκάλυψη και εξουδετέρωση fake news, αποστομώνουν συνωμοσιολόγους, ενώ συνάμα ενδυναμώνουν την εμπιστοσύνη του Λαού απέναντι στην Πολιτεία και την δράση της.

Και, βέβαια, επειδή αυτά τα ερωτήματα ενδεχομένως να δημιουργήσουν κάποια σε βάρος μου υπόνοια, δηλώνω ότι δεν ανήκω σε αυτούς που δεν παραδέχονται την ύπαρξη του ιού και δεν είμαι εναντίον μέτρων προλήψεως και καταστολής.

Θέλω, όμως, να γνωρίζω την αλήθεια και να αισθάνομαι ότι ο καθένας μας εργάζεται σοβαρά στον τομέα του, για να σώσουμε όλοι μαζί όχι μόνο την σωματική μας υγεία, αλλά και την ψυχική μας ισορροπία, την ελευθερία μας και την αξιοπρέπειά μας! Αυτά, όπως και η πίστη μας, κυρίως αυτή, θεωρώ, είναι πάνω και από την σωματική μας υγεία!

Και το να λακτίζουμε την Εκκλησία, που, ευκαίρως ακαίρως και κατά τα ποικίλα συμφέροντα, θεωρείται από πολλούς εύκολος στόχος και σάκκος του μπόξ, στοχεύοντας μάλιστα στην καρδιά της -την Θεία Ευχαριστία-, δεν είναι τίμιο και αξιοπρεπές, αλλ’ άκρως επικίνδυνο!».

Σε άλλο εκκλησιαστικό site με την ονομασία orthodoxianewsagency.gr τονίζεται τι έλεγε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας μέσα σε εκκλησία της Χαλκίδας κατά τη διάρκεια πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας:

«Η Θεία Κοινωνία μόνο φάρμακο αθανασίας μπορεί να είναι για όποιον μεταλαμβάνει μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης”, τόνισε, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος....

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στους υπέρ της Αληθείας αγώνες της Εκκλησίας, της οποίας η διδασκαλία υπονομεύθηκε από τους εικονομάχους αυτοκράτορες και τους υποστηρικτές τους, τόνισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού φέρει και διδάσκει την μία Αλήθεια, όπως εκφράστηκε στα Ευαγγέλια και διαχρονικά από τους Πατέρες και Διδασκάλους Της, κατέχει την μία και αυτή Πίστη των Αποστόλων και όλων των Αγίων και, κατά συνέπεια, καθίσταται εκ των πραγμάτων η μοναδική Εκκλησία. Δεν παρέλειψε επίσης να συστήσει στους πιστούς να είναι ευσεβώς συνετοί απέναντι στο υπέρτατο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο, την Θεία Κοινωνία, η οποία, ως Σώμα και Αίμα Χριστού, μόνο φάρμακο αθανασίας μπορεί να είναι για όποιον μεταλαμβάνει μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο οποίος ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η οποία ανέγνωσε την Κυριακή Προσευχή – «Πάτερ ημών», εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Φιλοχρίστου Στρατού της Πατρίδος μας, καθώς και μέλη πολλών φορέων και συλλόγων».

«Εμείς από την μεριά μας να ευχηθούμε περαστικά στον Μητροπολίτη Χαλκίδας και γρήγορη ανάρρωση...»

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA