Κανονικά το άνοιγμα των σχολείων με αυξημένο αριθμό test και ιχνηλάτηση: Τι λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος! Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ και «οργιάζει» το twitter - «Πριν ένα χρόνο έκλεισαν με 50 κρούσματα...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κανονικά το άνοιγμα των σχολείων με αυξημένο αριθμό test και ιχνηλάτηση: Τι λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος! Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ και «οργιάζει» το twitter - «Πριν ένα χρόνο έκλεισαν με 50 κρούσματα...»

Κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 θα χτυπήσει τελικά ξανά το πρώτο κουδούνι για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία...

Η επιτροπή των ειδικών, που συνεδρίασε έδωσε με την εισήγησή της το «πράσινο φως» προκαλώντας αντιδράσεις...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τη Ρίτσα Μπιζόγλη, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με απόλυτη ασφάλεια.

«Αξιολογήσαμε όλα τα δεδομένα και μετά από την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών αποφασίσαμε να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά, όπως άλλωστε ήταν και η βούληση της Κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί η επάρκεια των τεστ τα οποία θα πρέπει να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας αλλά χωρίς lockdown τα παιδιά θα είναι πιο προστατευμένα μέσα στο ασφαλές σχολικό περιβάλλον, παρά έξω από αυτό. 

Εντατικοποίηση ελέγχων – 3 προσαρμογές  

1. Τρία self test την πρώτη εβδομάδα.

-Ένα επιπλέον self test (3 στο σύνολο) για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. Θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία.

2. Δύο self test από τη δεύτερη εβδομάδα και μετά – Θα το κάνουν μαθητές και δάσκαλοι

-Από τη δεύτερη εβδομάδα και μετά θα γίνονται υποχρεωτικά δύο self test και από μαθητές και από εμβολιασμένους δασκάλους.

-Οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι θα κάνουν rapid test, όπως πριν.

3. Τέλος ο σταυρός σε περίπτωση κρούσματος

-Σε περίπτωση κρούσματος, οι ανεμβολίαστοι συμμαθητές ενός τμήματος θα κάνουν 2 rapid και 3 self test.

-Σε περίπτωση κρούσματος, οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

-Σε περίπτωση κρούσματος, οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι θα κάνουν 2+2 rapid και ένα self test.

-Σε περίπτωση κρούσματος,οι εμβολιασμένοι δάσκαλοι θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.

Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν. Θα υπάρξουν αναλυτικές ερωτήσεις/απαντήσεις για τα νέα πρωτόκολλα.

Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, για παράδειγμα στα Πανεπιστήμια, τα οποία έχουν και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, επίσης παραμένουν ως έχουν.

Το πρωτόκολλο απέδωσε τους προηγούμενους μήνες. Πλέον προβλέπεται η προσαρμογή του στα δεδομένα της μετάλλαξης Όμικρον, με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και άρα συνολικά της κοινωνίας... Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην υγειονομική τραγωδία. Αρνείται ακόμα και τη στιγμή που καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων να ακούσει τη φωνή των ειδικών. Είναι φανερό σε όλους ότι η κυβέρνηση αρνείται τη γνώμη των επιστημόνων και αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο την αποφυγή μέτρων στήριξης προς την κοινωνία».

Το twitter δεν άφησε ασχολίαστο το άνοιγμα των σχολείων μετά και την ανακοίνωση των 50.126 κρουσμάτων, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Πριν 1 έτος, τα σχολεία έκλεισαν με 50 κρούσματα ημερησίως. Φέτος, με 50.000 κρούσματα ημερησίως, τσιγκουνεύτηκε το Υπ.Παιδείας μία επιπλέον εβδομάδα κλειστών σχολείων».

Πάρτε μία γεύση από τις ΕΙΚΟΝΕΣ που ακολουθούν:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA