Χαλκίδα: Κατά του ανοίγματος των σχολείων την Δευτέρα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών - Η ανακοίνωση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα: Κατά του ανοίγματος των σχολείων την Δευτέρα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών - Η ανακοίνωση

Διαβάστε τι αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας: 

«Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 10/1/2022 μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ανοίγουν με έκδηλη την ανησυχία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών σε σχέση με την έξαρση της πανδημίας.

Μια πανδημία που με τις μεταλλάξεις της σαρώνει τη χώρα και προσβάλλει πια και τις μικρές ηλικίες. Παρόλα αυτά από την πλευρά της κυβέρνησης καμία ενέργεια και κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την εξασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, παρά μόνο τα αυξημένα testing.

Δεν μπορεί το ένα παραπάνω self test της πρώτης εβδομάδας να θεωρείται ως σοβαρό μέτρο προστασίας και ασφάλειας. Η κυβέρνηση ας αφήσει το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων στους μαθητές και ας πάρει τα απαραίτητα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια.

Η Υπουργός Παιδείας ας σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τις εκ των υστέρων προσκλήσεις διαλόγου προς τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι μεγάλες. Ας τις αναλάβει επιτέλους όσο είναι καιρός, απέναντι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί, με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στους μαθητές και την κοινωνία, σήκωσαν στις πλάτες τους την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όταν και όπου χρειάστηκε χωρίς καμιά βοήθεια από την πολιτεία. Και τώρα, στη δια ζώσης διδασκαλία, θα στηρίξουν παιδαγωγικά, μαθησιακά, συναισθηματικά και ψυχοκοινωνικά τους μαθητές τους.

Πρέπει, όμως, επιτέλους, το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να ακούσουν τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για να εξασφαλιστεί η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών, που είναι αναντικατάστατη.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας διεκδικεί και προτείνει: 

 • Κατάργηση του απαράδεκτου ποσοστού 50%+1 των μαθητών που νοσούν για την αναστολή λειτουργίας τμήματος.

• Μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, όπου είναι εφικτό, με ανώτατο όριο τους 15. Καμία συγχώνευση τμημάτων.

• Αυξημένα μέτρα καθαρισμού, υγιεινής και απολύμανσης με προσωπικό σε όλο το ωράριο λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

• Διενέργεια δειγματοληπτικών και επαναλαμβανόμενων test στα σχολεία δωρεάν, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για την γρήγορη και έγκαιρη ανίχνευση του κορονοϊού.

• Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την αναπλήρωση συναδέλφων που νοσούν ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

• Συμπύκνωση του χρόνου των μαθημάτων ώστε οι αίθουσες να αερίζονται επαρκώς, και ιδίως τους χειμερινούς μήνες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται στους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα, αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση. Ο αγώνας για καλύτερα, ασφαλή και ανοιχτά σχολεία είναι καθημερινός, ατομικός αλλά και, κυρίως, συλλογικός».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA