Λύκος φέρεται να κατασπάραξε δύο σκυλιά στον Διόνυσο - «Να είναι προσεχτικοί οι πολίτες...», λέει ο Δήμος (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Λύκος φέρεται να κατασπάραξε δύο σκυλιά στον Διόνυσο - «Να είναι προσεχτικοί οι πολίτες...», λέει ο Δήμος (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη διεξαγωγή λεπτομερούς έρευνας, η οποία ίσως απαιτήσει και την εκταφή των δύο σκύλων που βρέθηκαν κατακρεουργημένοι ύστερα από επίθεση που πιθανολογείται ότι έκανε λύκος, προκειμένου να συλλεχθεί γενετικό υλικό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή Ραπεντώσα της Πεντέλης...

Εφόσον αποδειχθεί ότι πρόκειται για λύκο, θα υπάρξει σήμανση στην περιοχή και δράσεις ενημέρωσης των κατοίκων.

Κατά την επίσκεψη αποφασίστηκε να εξεταστούν λεπτομερώς όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με έρευνα που ίσως απαιτήσει την εκταφή των δύο σκύλων και την παραλαβή δειγμάτων γενετικού υλικού, παρουσία κτηνιάτρου του Δημοσίου. Στόχος είναι, με τη συνεργασία της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» που διαθέτει επιστημονική εμπειρία σχετικώς με τα άγρια θηλαστικά, να διαπιστωθεί εαν η επίθεση στα σκυλιά, τα οποία βρίσκονταν σε περιφραγμένο χώρο, έγινε από λύκο ή κάποιο άλλο ζώο και αναλόγως να δοθούν περαιτέρω οδηγίες σε εμπλεκόμενους φορείς και κατοίκους.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Διονύσου, αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Σχετικά με την εύρεση δύο πτωμάτων αδέσποτων σκύλων που βρέθηκαν μισοφαγωμένα στη Ραπεντώσα Διονύσου, πιθανότατα από άγριο ζώο, συμβάν το οποίο τις τελευταίες μέρες απασχολεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Δήμος Διονύσου ανακοινώνει τα εξής:

1. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το εν λόγω περιστατικό, τόσο ο δήμαρχος Διονύσου όσο και τα αρμόδια στελέχη (αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, εντεταλμένος σύμβουλος Φιλοζωίας κ.ά.) κινητοποιήθηκαν άμεσα επικοινωνώντας τόσο με το αρμόδιο Δασαρχείο Πεντέλης όσο και με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

2. Όπως πληροφορηθήκαμε, σήμερα ή αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το ζήτημα με ευθύνη του Δασαρχείου και σύντομα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

3. Αυτή τη στιγμή και μέχρι να εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση, κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα αν η επίθεση στα δύο σκυλιά πραγματοποιήθηκε από λύκο ή άλλο άγριο ζώο. Όποια κι αν είναι η πραγματικότητα επιβάλλεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους.

4. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος εφιστά την προσοχή των πολιτών μέχρι να υπάρξουν συγκεκριμένες οδηγίες από το Δασαρχείο. Συγκεκριμένα τους καλεί:

Α. να είναι προσεκτικοί κατά τους περιπάτους τους και ειδικά όταν έχουν μαζί τους κατοικίδια,

Β. να αποφεύγουν να ρίχνουν υπολείμματα τροφών στους κάδους απορριμμάτων, κάτι που ενδέχεται να προσελκύει διάφορα άγρια ζώα».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA