Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Εύβοιας: «Είμαστε αντίθετοι στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Εύβοιας: «Είμαστε αντίθετοι στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας...»

Διαβάστε τι αναφέρει ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου) Εύβοιας μέσω της ανακοίνωσης που απέστειλε στο EviaZoom.gr:

«Οι Συνταξιούχοι του Δημοσίου καταδικάζουμε με κάθε τρόπο την εγκληματική στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας. Είναι η έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- ΕΕ- Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις εξελίσσονται με θύματα χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, που τις στέλνουν άδικα στον θάνατο και τον ξεριζωμό και με απίστευτες καταστροφές. Η χώρα της Ουκρανίας καταστρέφεται, ερημώνεται και ο λαός της ζει την πιο σκληρή και βίαιη βαρβαρότητα, χάριν των μεγάλων συμφερόντων, που εμφανίζονται συγκρουσιακά στο μοίρασμα των πηγών ενέργειας, που προσφέρουν τεράστια κέρδη σε μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα και τα οποία αξιολογούνται σπουδαιότερα από την ανθρώπινη ζωή.

Εκφράζουμε έντονα τους φόβους μας για την μετατροπή αυτής της πολεμικής σύρραξης σε πόλεμο με γενικευμένα χαρακτηριστικά. Απαιτούμε να μπει τώρα τέρμα στον άδικο αυτό πόλεμο που ήδη οι συνέπειές του επηρεάζουν έντονα και τη δική μας ζωή στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα, το ρεύμα και σχεδόν σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και όχι μόνο. Εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ευρωατλαντικά σχέδια, καθώς η όξυνση της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία στο ουκρανικό μέτωπο προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων και τις επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό αυτή η εμπλοκή. Καλούμε την Κυβέρνηση της πατρίδας μας να μην εμπλακεί στη σύγκρουση αυτή με αποστολή πολεμικού υλικού, χωρίς καμία αποστολή ανθρώπινου δυναμικού, που μπορεί να οδηγήσει Έλληνες στρατιωτικούς σε θύτες ή ενδεχόμενα θύματα αυτού του πολέμου.

Η χώρα μας που έχει μετατραπεί σε μία μεγάλη ΝΑΤΟϊκή βάση με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων βρίσκεται στο στόχαστρο στρατιωτικών αντίμετρων όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Ρωσία. Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από αυτήν την εμπλοκή, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον Ουκρανικό, το Ρωσικό και τους άλλους λαούς.

Απαιτούμε:

• Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία!

• Να κλείσουν άμεσα οι ξένες βάσεις σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη και αλλού. Να μη χρησιμοποιηθούν υποδομές της χώρας για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

• Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες αποστολές εκτός συνόρων! Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA