516.000 ευρώ προσφέρει η ΚΕΔΕ για την Bόρεια Εύβοια | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

516.000 ευρώ προσφέρει η ΚΕΔΕ για την Bόρεια Εύβοια

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Εύβοιας, το καλοκαίρι του 2021, δημιούργησε ειδικό λογαριασμό διαθέτοντας  516.000 ευρώ από τα αποθεματικά της  συμπεριλαμβανομένων ορισμένα ποσά και από συνεισφορές ιδιωτών...

Με δύο προγραμματικές συμβάσεις η ΚΕΔΕ και δια αυτής η Αυτοδιοίκηση της χώρας, συμβάλει ουσιαστικά στην υλοποίηση του  Προγράμματος  Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Εύβοιας Σταύρος Μπένος παρουσίασε   τα προγράμματα «Politis»  και «Οικονομία Δάσους» στην υλοποίηση των οποίων θα συμβάλει οικονομικά η ΚΕΔΕ μέσω των δύο προγραμματικών συμβάσεων που συνάπτει με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ειδικότερα η  ΚΕΔΕ αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Εύβοιας,  το καλοκαίρι του 2021, δημιούργησε ειδικό λογαριασμό διαθέτοντας 516.000 ευρώ από τα αποθεματικά της  στα οποία προστέθηκαν ορισμένα ποσά και από ιδιώτες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε:

«Από την πρώτη στιγμή αναζητήσαμε τρόπους για να είμαστε χρήσιμοι, να μπορέσουμε να  βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους της Βόρειας Εύβοιας. Δημιουργήσαμε έναν ειδικό λογαριασμό στον οποίο η ΚΕΔΕ κατέθεσε από τα αποθεματικά της 516.000 ευρώ, στα οποία προστέθηκαν κάποια ποσά  από ιδιώτες που θέλησαν να βοηθήσουν  την πρωτοβουλία μας αυτή. 

Από τότε γεννήθηκε ο προβληματισμός με ποιον τρόπο θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά. Να μη γίνει απλά μια δενδροφύτευση, αλλά να πιάσουν τόπο στο πλαίσιο ενός γενικότερου στρατηγικού προγράμματος για την αναδιοργάνωση, την αναδιάρθρωση της Βόρειας Εύβοιας. 

Η λύση και η απάντηση ήρθε από την πρωτοβουλία που πάρθηκε από την κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση του πλέον ειδικού και κατάλληλου ανθρώπου, του Σταύρου Μπένου. 

Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν,  θεώρησα σωστό εκ μέρους της ΚΕΔΕ να ενημερώσω τον κ. Μπένο ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν  και  θα ήταν χαρά μας να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Από κοινού καταλήξαμε το ποσό αυτό να πάει στους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας, με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία, να φέρουν ανάπτυξη, να επουλώσουν πληγές στο περιβάλλον και την τοπική ανάπτυξη».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA