Ελεύθεροι πατέρας και γιος για τον πυροβολισμό κατά του 15χρονου που έπεσε νεκρός από την καραμπίνα που κρατούσε ο ανήλικος συλληφθέντας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ελεύθεροι πατέρας και γιος για τον πυροβολισμό κατά του 15χρονου που έπεσε νεκρός από την καραμπίνα που κρατούσε ο ανήλικος συλληφθέντας (ΦΩΤΟ)

Στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το Μεγάλο Σάββατο (23-04-2022) ο 15χρονος που πυροβόλησε θανάσιμα τον φίλο του με καραμπίνα, καταλάθος όπως ισχυρίζεται, και ο 56χρονος πατέρας του στον οποίο ανήκει το φονικό όπλο...

Οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η οποία ωστόσο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι και οι δύο χωρίς περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα ζήτησε να γίνει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του θανάτου του 15χρονου αγοριού.

Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (22-04-2022) στο διαμέρισμα του 15χρονου δράστη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όπου οι δύο φίλοι συναντήθηκαν για να περάσουν τον χρόνο τους. Ο 15χρονος θέλησε να δείξει στον άτυχο φίλο του τις δύο κυνηγετικές καραμπίνες που κατείχε (νομίμως) ο 56χρονος πατέρας του, όταν, κάτω από συνθήκες που θα αποτελέσουν αντικείμενο της έρευνας, εκπυρσοκρότησε το ένα από τα δύο όπλα, με συνέπεια να τραυματιστεί στο κεφάλι ο 15χρονος. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αλλά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μοιραίο.

Υπό το κράτος του πανικού, ο 15χρονος φέρεται να κατέθεσε αρχικά ότι ο φίλος του τραυματίστηκε ύστερα από πτώση, αλλά σύντομα η εκδοχή αυτή αποδείχθηκε ως αναληθής, οπότε ανασκεύασε περιγράφοντας τι είχε προηγηθεί στο διαμέρισμα.

Από την πλευρά του, ο 56χρονος πατέρας, -που εκείνη την ώρα απουσίαζε από το σπίτι-, φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως ήταν λάθος που άφησε εκτεθειμένες τις καραμπίνες, λέγοντας ότι σκόπευε το επόμενο διάστημα να τις μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για πλημμελή φύλαξη όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το συμβάν:

«Μεσημβρινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής (22-04-2022) σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο 15χρονος ημεδαπός.

Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικος του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA