Κορονοϊός: 138 νεκροί στη Σαγκάη των 26 εκατ. κατοίκων με το σκληρό lockdown να συνεχίζεται - Κρύβουν νέα μετάλλαξη οι Κινέζοι; (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός: 138 νεκροί στη Σαγκάη των 26 εκατ. κατοίκων με το σκληρό lockdown να συνεχίζεται - Κρύβουν νέα μετάλλαξη οι Κινέζοι; (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο απολογισμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη Σαγκάη των 26 εκατ. κατοίκων έφτασε την Δευτέρα (25-04-2022) συνολικά τους 138 νεκρούς και το σκληρό lockdown που βρίσκεται σε ισχύ συνεχίζεται...

Οι Κινεζικές Αρχές στην πρωτεύουσα ανακοίνωσαν 51 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ανέφεραν επίσης πως το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 19.500 κρούσματα (επακριβώς 19.455, τα 2.472 με συμπτώματα και τα 16.983 ασυμπτωματικά). Σε όλη την Κίνα, ανακοινώθηκε πως επαληθεύτηκαν 2.666 κρούσματα, εξ αυτών 14 στο Πεκίνο.

Νέες εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν τα στελέχη των Κινεζικών Αρχών, -με τις χαρακτηριστικές ολόσωμες, άσπρες, προστατευτικές στολές-, να σφραγίζουν εισόδους πολυκατοικιών με πράσινους συρμάτινους φράχτες ύψους δύο μέτρων όπως και ολόκληρους δρόμους στην πόλη.

Με διπλή μάσκα μικροί και μεγάλοι κάτοικοι σχηματίζουν ουρά μπροστά από τα στελέχη των Κινεζικών Αρχών. Εάν κάποιος δεν παραβρεθεί, εκείνοι θα χτυπήσουν το κουδούνι της κατοικίας μέχρι κάποιος να απαντήσει. Στην περίπτωση που δεν απαντήσει η πόρτα θα σπάσει.

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο ύπαρξης μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στη Σαγκάη που την κρύβουν μέχρι σήμερα οι Κινέζοι:

«Μια άλλη υπόθεση που μας έρχεται είναι μήπως έχει γίνει κάτι που δεν μας το λένε; Δύο χρόνια πριν αυτό είδαμε με τον covid. Μήπως κάποια άλλη μετάλλαξη υπάρχει και δεν μας το λένε;», διερωτάται ο Παναγής Γαλιατσάτος, πνευμονολόγος-εντατικολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στις ΗΠΑ.

«Μας ανησυχεί γιατί υπάρχει και το σκεπτικό μήπως μας κρύβουν κάποια μετάλλαξη την οποία δεν έχουν ανακοινώσει», είπε από την μεριά της η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. 

Για την ιστορία στη Σαγκάη μόλις το 40% των πολιτών άνω των 60 ετών έχουν κάνει την επαναληπτική δόση με το κινεζικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ από το σκληρό lockdown στη Σαγκάη:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA