Πρωτομαγιά: Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε περιοχές της Εύβοιας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πρωτομαγιά: Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε περιοχές της Εύβοιας (ΦΩΤΟ)

Με μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις τίμησαν οι εργαζόμενοι στην Εύβοια την Εργατική Πρωτομαγιά (01-05-2022) κάνοντας λόγο για οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην ακρίβεια, το περαιτέρω χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και τους κινδύνους από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους...

Στη Χαλκίδα, συνδικάτα της Εύβοιας, διοργάνωσαν συγκέντρωση στην παραλία, με ομιλητή τον Γιάννη Τζαβάρα, πρόεδρο του συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Ευβοίας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Χαιρετισμό απηύθυνε η Γεωργία Μπαμπά, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της ΜΙΜΙΚΟΣ, ενώ το συγκρότημα «MENIAN» ερμήνευσε εργατικά τραγούδια από διάφορες χώρες.

Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Στο Αλιβέρι, η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Εύβοιας, της Ένωσης συνταξιούχων Αλιβερίου Κύμης και της Ομάδας γυναικών Αλιβερίου της ΟΓΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους εργαζόμενους της επιχείρησης Παπαδιόχος που είναι αυτόν τον καιρό υπό το καθεστώς της αναστολής της σύμβασης εργασίας, σε μία ιδιότυπη ομηρία, χωρίς ασφαλιστικά θεσμικά δικαιώματα, χωρίς εισόδημα και με υποχρεώσεις που τρέχουν. Τονίστηκε η ανάγκη να προβλεφθεί επίδομα για όσο διαρκεί η αναστολή των συμβάσεών τους ύστερα και από τη πυρκαγιά στο εργοστάσιο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κέκης Βαγγέλης από την Ένωση συνταξιούχων περιοχής Αλιβερίου – Κύμης ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από την πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλου. Ακολούθησε δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης και κατάθεση λουλουδιών στο άγαλμα του Λιγνιτωρύχου.

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Βόρεια Εύβοια. 

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA