Θύελλα και οργή για την απόφαση στη δίκη Κωστόπουλου: Αθώοι και οι 4 αστυνομικοί, στη φυλακή μόνο ο μεσίτης - «Ντροπή σας ξεφτίλες, φασίστες, πουλημένοι.., ανέκδοτο η δικαιοσύνη...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θύελλα και οργή για την απόφαση στη δίκη Κωστόπουλου: Αθώοι και οι 4 αστυνομικοί, στη φυλακή μόνο ο μεσίτης - «Ντροπή σας ξεφτίλες, φασίστες, πουλημένοι.., ανέκδοτο η δικαιοσύνη...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης, ο οποίος αντίθετα με τον μεσίτη δεν θα πάει φυλακή λόγω ηλικίας και θα εκτίσει την ποινή του κατ` οίκον για θανατηφόρα σωματική βλάβη του Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος...

Θύελλα αντιδράσεων ωστόσο προκάλεσε εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας η δικαστική απόφαση για την αθώωση των τεσσάρων αστυνομικών που τσάκισαν με την σειρά τους στο ξύλο τον ετοιμοθάνατο Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο άκουσμα της απόφασης επικράτησε ένταση στη δικαστική αίθουσα. «Ντροπή σας ξεφτίλες..., πουλημένοι..., αίσχος να χαίρεστε την δικαιοσύνη σας...» ήταν από τις εκφράσεις που ακούστηκαν εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας μετά την έκδοση της απόφασης που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία των ΜΑΤ μέσα στην δικαστική αίθουσα, ενώ το παρών ανάμεσα στον κόσμο που διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση, ήταν και η Μάγδα Φύσσα η οποία δέχτηκε τραμπουκισμούς από αστυνομικούς και έναν συνδικαλιστή αστυνομικό.

«Ανέκδοτο η δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου...», ανέφερε φεύγοντας και ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ και ο οργισμένος κόσμος φώναζε στους αστυνομικούς «σούργελα, φασισταριά, πουλημένοι...»

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν πορείες διαμαρτυρίας για την δικαστική απόφαση, παρουσία χιλιάδων ατόμων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Με πλειοψηφία 4-3 αθώοι οι αστυνομικοί

Για τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή, λίγο πριν εκπνεύσει, το δικαστήριο αποφάσισε να τους κηρύξει αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA