Διάγγελμα Μπάιντεν: «Σκοτώσαμε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα...» - Με αμερικανικό πύραυλο το «χτύπημα» στο Αφγανιστάν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Σκοτώσαμε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα...» - Με αμερικανικό πύραυλο το «χτύπημα» στο Αφγανιστάν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με διάγγελμα του τα ξημερώματα της Τρίτης (02-08-2022, ώρα Ελλάδας) ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, που διαδέχθηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε μετά από αεροπορική επιχείρηση των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ...

Η επιχείρηση, που είχε αποτέλεσμα να εξοντωθεί ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, έγινε από αέρος με πύραυλο και χωρίς να υπάρχει καμιά αμερικανική παρουσία στο πεδίο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε ακόμη ότι η Ουάσινγκτον δεν θα επιτρέψει το Αφγανιστάν να γίνει ποτέ ξανά ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε τα εξής:

«Το Σάββατο, υπό τις διαταγές μου, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν αεροπορικό πλήγμα στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, το οποίο σκότωσε τον εμίρη της Αλ Κάιντα, τον Αϊμάν αλ Ζαουάχρι. Αποδόθηκε δικαιοσύνη, αυτός ο τρομοκράτης ηγέτης δεν υπάρχει πια...»

Ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι συγκαταλεγόταν στους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο. Η Ουάσινγκτον προσέφερε αμοιβή 25 εκατομμυρίων δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία για τον εντοπισμό του. 

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA