Δημοσκοπήσεις για «Τα Νέα» & «Πρώτο Θέμα»: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 6,3% και 8,5% - Μεγάλο το ποσοστό των πολιτών που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο κράτος (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημοσκοπήσεις για «Τα Νέα» & «Πρώτο Θέμα»: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 6,3% και 8,5% - Μεγάλο το ποσοστό των πολιτών που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο κράτος (ΦΩΤΟ)

Δύο δημοσκοπήσεις δημοσιεύτηκαν το Σάββατο (27-08-2022) οι οποίες διενεργήθηκαν από τις εταιρείες GPO και MARC για τις πανελλαδικές εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και «Πρώτο Θέμα»...

Στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 6,3% μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζει άνοδο, ενώ παρατηρείται κάμψη στα ποσοστά της ΝΔ. Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει επίσης άνοδο και αποτυπώνεται στο 12,1%, ενώ σχετικά σταθερά καταγράφονται τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων. Παράλληλα οι αναποφάσιστοι είναι στο 10,1%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με το 48,3% των πολιτών να απαντούν πως έχουν θετική γνώμη για αυτόν. Στη δεύτερη θέση αναρριχάται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συγκεντρώνει 41,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί πάντως ότι το 58,3% απαντά πως έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του απέναντι στην κυβέρνηση και το κράτος.

Όπως αναφέρει επίσης η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η υπόθεση των υποκλοπών ανάγεται από τους ερωτηθέντες πολίτες ως τρίτο σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, -πίσω από τις τιμές του ρεύματος και την ακρίβεια-, ωστόσο το 68,9% των πολιτών κρίνει το ζήτημα ως ιδιαίτερα σημαντικό για την πολιτική ζωή.

Αδιάφορο εμφανίζεται το 29,9%.

Ευθύνες του πρωθυπουργού για το ζήτημα «βλέπει» το 59,1% των ερωτηθέντων, ενώ το 56,4% κρίνει αρνητικά τις κινήσεις του.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»:

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση της MARC για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% μονάδες διαφορά και το τρίτο ΠΑΣΟΚ έχει 12,3%.

Και στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση καταγράφεται υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοφιλία με 46,1% και στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με 49,9%.

Επιπλέον στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση τονίζεται το ενδιαφέρον των πολιτών για τα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Επίσης η συγκεκριμένη δημοσκόπηση αναφέρει ότι τα εθνικά θέματα και οι Τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων όπως και οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA