Εκρηκτική ομιλία του Ανδρουλάκη κατά θεσμών και κυβέρνησης - «Ο παρακρατικός μηχανισμός μου έστησε πλεκτάνη γιατί ήθελε όμηρο το ΠΑΣΟΚ...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εκρηκτική ομιλία του Ανδρουλάκη κατά θεσμών και κυβέρνησης - «Ο παρακρατικός μηχανισμός μου έστησε πλεκτάνη γιατί ήθελε όμηρο το ΠΑΣΟΚ...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε με υψηλούς τόνους η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη την Πέμπτη (25-08-2022) στην Κοινή Συνεδρίαση ΚΟ & Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, καθώς την Παρασκευή (26-08-2022) δεν θα μπορεί να μιλήσει προσωπικά στη Βουλή ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λόγω της ιδιότητας του ως Ευρωβουλευτής που είναι σε ισχύ...

Ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους θεσμούς και στη κυβέρνηση:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η παράταξή μας έχει περάσει στη μακρά της ιστορία πολλές περιπέτειες. Αυτή είναι μία ακόμη. Όμως θέλω να ξεκινήσω από τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτό το δύσκολο καλοκαίρι ο ελληνικός λαός.

Αυτούς τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες Έλληνες ένιωσαν πρώτη φορά ξένοι στον τόπο τους, με το κόστος ακόμα και ολιγοήμερων διακοπών να είναι απαγορευτικό.

Οι τιμές της ενέργειας έχουν πάρει ξανά την ανηφόρα, προοιωνίζοντας έναν δύσκολο χειμώνα.

Μόνο για τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα δαπανήσει 1,9 δις ευρώ, για να καλύψει τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς, επιδοτώντας με κρατικά χρήματα τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.

Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε, από την πρώτη στιγμή, όταν προτείναμε την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, ώστε και οι πολίτες να είναι προστατευμένοι αλλά και το κόστος να επιμερίζεται δίκαια μεταξύ καταναλωτών, κράτους και εταιρειών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει δίκαιες φορολογικές αποφάσεις μειώνοντας το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και προσωρινά τη φορολογία στα καύσιμα.

Χιλιάδες οικογένειες φοιτητών ήρθαν αυτές τις ημέρες αντιμέτωπες με το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα της χώρας, το οποίο δημιουργεί ένα τεράστιο εμπόδιο στην ομαλή φοιτητική ζωή ώστε να έχουν ευκαιρίες όλα τα ελληνόπουλα να σπουδάσουν, να δημιουργήσουν.

Λίγα και πολύ ακριβά φοιτητικά καταλύματα ενώ ήδη γενικότερα, το κόστος στέγασης έχει αυξηθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 33%.

Έχουμε εθνικό χρέος να απαντήσουμε στα προβλήματα της κοινωνίας.

Σε όλα αυτά τα πολύ κρίσιμα ζητήματα έχουμε ήδη καταθέσει επεξεργασμένες και εφαρμόσιμες λύσεις που εγγυώνται και τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα εδώ ήρθαμε για ένα πολύ ειδικό ζήτημα.

Γιατί δεν είναι μόνο τα προβλήματα που προκάλεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην οικονομία και την κοινωνία, όπως αυτά που περιέγραψα προηγουμένως. Πλέον αυτή η κυβέρνηση βαρύνεται με μία τεράστια θεσμική κρίση.

Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται υπό τη σκιά των συγκλονιστικών αποκαλύψεων των τελευταίων εβδομάδων.

Εξελίξεων που κλόνισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα.

Η ενημέρωση από την ειδική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι ήμουν στόχος ενός κατασκοπευτικού λογισμικού κόστους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ο πρώτος μεταξύ εκατοντάδων συναδέλφων μου, ήταν ένας κεραυνός.

Αλλά όλα αυτά πήραν μία νέα τροπή, όταν πληροφορήθηκα ότι την πιο κρίσιμη περίοδο για την παράταξή μας, με παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μου.

Είναι αδιανόητο το συναίσθημα να αγωνίζομαι 8 χρόνια στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τα εθνικά μας συμφέροντα και η κυβέρνηση της χώρας μας να μου έχει στήνει μια τέτοια πλεκτάνη.

Ένιωσα προδομένος ως Έλληνας πολίτης πάνω απ΄ όλα.

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου με το Predator αλλά και η αντισυνταγματική παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ, δεν είναι μόνο ένα προσωπικό ζήτημα, αλλά είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας.

Για αυτό επιμένω και θα επιμένουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά στη θεσμική αντιμετώπιση όλης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Δεν με ενδιαφέρει κανένα πολιτικό όφελος. Με ενδιαφέρει ο ελληνικός λαός να μάθει την απόλυτη αλήθεια.

Αμέσως μόλις παρέλαβα την επίσημη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παρόλες τις διαρροές ότι το ήξερα μήνες μπροστά, η μηνυτήρια αναφορά αποδεικνύει ότι ψεύδονται, όσοι διακινούν αυτά τα ευφάνταστα σενάρια. Μόλις το έμαθα, εντός λίγων ημερών ζήτησα την επίσημη έκθεση και απ’ ευθείας πήγα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Το λέω για να απαντηθούν σήμερα όλα τα fake news του παρακρατικού μηχανισμού.

Η κυβέρνηση και τα φιλικά προς αυτή μέσα, εξαπέλυσαν μία πρωτοφανή εκστρατεία ψεύδους και υποβάθμισης.

Εμφανίστηκε ως κάτι απόλυτα συνηθισμένο η απόπειρα παγίδευσης ενός Ευρωβουλευτή και υποψήφιου τότε για την Προεδρία του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, με το Predator.

Ένα κατασκοπευτικό λογισμικό, υπερόπλο θα έλεγα, που θα έδινε στον χρήστη πλήρη πρόσβαση στην ιδιωτική μου ζωή και τη δυνατότητα όχι μόνο να κάνει συνακρόαση όπως κάνει η ΕΥΠ, αλλά και να με βιντεοσκοπεί και να με ηχογραφεί κατά βούληση 24 ώρες το 24ώρο ακόμη και όταν το τηλέφωνό μου ήταν κλειστό. Ποια είναι λοιπόν η συνηθισμένη υπόθεση;

Παρουσιάστηκαν μάλιστα και άλλα δήθεν θύματα, σε μία προσπάθεια να πουν ότι είναι συχνό φαινόμενο. Κανείς όμως δεν έκανε αυτό που έκανα εγώ, να καταθέσει τα επίσημα στοιχεία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλη ανάλογη περίπτωση. Δεν θα καταφέρουν να απαξιώσουν αυτό το τόσο σημαντικό πλήγμα για τη Δημοκρατία.

Η ροή των γεγονότων όμως τους αποκάλυψε και έφερε στο φως αυτό που επιμελώς έκρυβαν.

Παρακολουθώντας το τηλέφωνό μου καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την ηγεσία της Παράταξης, και μέσω εμού να παρακολουθούν όλους εσάς. Θα είναι ελάχιστοι σε αυτήν εδώ την αίθουσα οι οποίοι δεν θα παρακολουθούνται από την ΕΥΠ. Άρα κατάφεραν μαζί με μένα να φακελώσουν σε μια κρίσιμη στιγμή δημοκρατικής διαδικασίας της παράταξης όλο το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ.

Η παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ πήρε παράταση μέχρι και την εκλογή μου στην Προεδρία του Κινήματος. Άλλο ένα τυχαίο γεγονός.

Είναι πασιφανές, ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία. Ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού της.

Το σχέδιο τους όμως απέτυχε παταγωδώς.

Κύριες και κύριοι Συνάδελφοι,

Ο δήθεν υπέρμαχος της αξιοκρατίας και της αριστείας, που άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να διορίσει σε αυτήν την πολύ κρίσιμη θέση για τα εθνικά μας συμφέροντα, τον εκλεκτό του. Ένα πρόσωπο που δεν πληρούσε κανένα από τα τυπικά προσόντα.

Όρισε, επίσης, «αντ’ αυτού» και τον ανιψιό του.

Οι παραιτήσεις αυτών των δύο προσώπων σε διάστημα λίγων ωρών δε μπορούν να κρύψουν τις προσωπικές και αμετάθετες ευθύνες του Πρωθυπουργού.

Κύριε Μητσοτάκη,

Είστε ο Πρωθυπουργός που καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε έναν από τους βασικούς υποψηφίους.

Είστε ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που δύο της Υπουργοί της παραπλάνησαν τον Ελληνικό λαό στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Είστε ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης, που βάφτισε «νόμιμο λάθος» την παραβίαση του Συντάγματος και μάλιστα με καλεί να γίνω συνένοχος.

Ουδέποτε -και θέλω να το πω γιατί ακόμα είναι ένα fake news της προπαγάνδας της ΝΔ- υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια υπεύθυνη δημόσια αρχή. Σταματήστε λοιπόν τα ψέματα!

Θέλετε να με οδηγήσετε να έρθω μόνος μου για να μου ψιθυρίσετε κάτι στο αυτί.

Να παρανομήσω εγώ για να νομιμοποιήσω τις δικές σας παρακρατικές πρακτικές.

Αυτή η κυβέρνηση και εσείς δεν αξίζει να έχετε θέσεις ευθύνης γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις σας έχουν πλήξει τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα διεθνώς.

Αν δεν ήμουν Ευρωβουλευτής για να έχω τη δυνατότητα πρόσβασης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αν η παράταξή μας δεν είχε ιδρύσει τις Ανεξάρτητες Αρχές δε θα μαθαίναμε ποτέ αυτή τη νοσηρή υπόθεση.

Ήρθε η ώρα της αλήθειας.

Χωρίς υπεκφυγές.

Χωρίς άλλες ψευδείς διαρροές σαν αυτές που διέψευσαν οι πρεσβείες της Αρμενίας και της Ουκρανίας, που εσείς εμπλέξατε.

Τι έχει να πει το Υπουργείο Εξωτερικών για ένα ζήτημα που άπτεται άμεσα των διεθνών σχέσεων της χώρας,

αλλά και για τη διατύπωση της επιστολής της Κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που χαρακτηρίζει την απόπειρα παγίδευσής μου «φερόμενη», «εικαζόμενη» απαξιώνοντας τα επίσημα πορίσματα των Ευρωπαϊκών οργανισμών;

Δεν υπάρχει κανένα φρένο στον κατήφορό σας.

Κυρίες και κύριοι,

Η προσπάθεια για συγκάλυψη βυθίζει τη χώρα στην ανυποληψία.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν.

Αφού η κυβέρνηση αρνείται να δώσει καθαρές απαντήσεις, η ευθύνη πέφτει στη Δικαιοσύνη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στην Εξεταστική Επιτροπή που ζητήσαμε να συγκροτηθεί για να ρίξουν άπλετο φως.

Για ποιο λόγο τελικά κ. Μητσοτάκη ως Ευρωβουλευτής και Υποψήφιος Πρόεδρος ήμουν υπό παρακολούθηση;

Είναι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια οι πρωτοβουλίες μου εκείνης της περιόδου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, ή η δημιουργία του rescEU και την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που έσωσε πέρσι το καλοκαίρι την Εύβοια από ολοκληρωτική καταστροφή;

Πως θα αποτρέπατε μία νόμιμη ενέργεια όπως είπατε; Θα παραβιάζατε το νόμο και θα θέτατε την εθνική ασφάλεια σε κίνδυνο;

Κι αν ήμουν κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια ως Ευρωβουλευτής, δεν είμαι ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος ως Πρόεδρος του τρίτου κόμματος της χώρας; Οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν.

Ποτέ στην πολιτική μου διαδρομή δεν πάτησα σε κόκκινα χαλιά.

Δεν ήμουν ευνοούμενος της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας.

Για αυτό δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κ. Μητσοτάκη να αφήσει σκιές σε αυτή την πορεία αξιοπρέπειας που τίμησαν με τη λαϊκή τους ετυμηγορία εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι με ανέδειξαν Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Για αυτό το λόγο σας καλώ δημόσια να πείτε το λόγο της παρακολούθησής μου. Αύριο οφείλετε να πείτε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει επανειλημμένως ότι οι Ελληνικές υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν το Predator. Αλλά είναι τυχαία η ταυτόχρονη χρήση ΕΥΠ και Predator εντός ολίγων ημερών;

Όμως ακόμα και αν πιστέψουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι πράγματι δεν το έχετε, μετά από αυτά τα κρούσματα δεν θα έπρεπε να έχουμε μάθει ποιοι το διαθέτουν παίζοντας παιχνίδια και δημιουργώντας συνθήκες εκβιασμών δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων;

Αυτός είναι ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών, αν θέλουν πραγματικά να παίξουν το ρόλο τους για να θωρακίσουν την ελληνική Δημοκρατία.

Για αυτό τις πληρώνουμε. Και οφείλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Και θέλω να επισημάνω κάτι που δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στο δημόσιο διάλογο.

Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος, από την αποστολή στο κινητό μου του μολυσμένου μηνύματος.

Ρωτώ δημοσίως: Έχει ελεγθεί το ίχνος στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που άφησε ο τηλεφωνικός αριθμός της γυναίκας που χρησιμοποιήθηκε το τηλέφωνο της για να σταλεί το μήνυμα δόλωμα;

Αυτό το στοιχείο θα χαθεί σε μερικές μέρες όπως λένε οι ειδικοι. Οφείλετε να το γνωρίζετε για να δράσετε ταχύτατα. Δε χρειάζεται να χαθεί ένα πολύ κρίσιμο στοιχείο σε αυτήν την υπόθεση.

Φίλες και φίλοι,

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει να ξεκινήσει η εξεταστική επιτροπή από το 2012.

Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή μίλησε για Εξεταστική Επιτροπή ώστε να διερευνηθούν συγκεκριμένες υποθέσεων με τεκμηριωμένα στοιχεία,όπως είναι η δική μας υπόθεση που αφορά την κυβέρνηση της εποχής της Νέας Δημοκρατίας

ή του ΚΚΕ που αφορά και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την εποχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εμείς θέλουμε μία εξεταστική επιτροπή που θα ελέγξει τεκμηριωμένες υποθέσεις όχι μια εξεταστική επιτροπή που μέσα από τη χρονική επέκταση να μη βρεθεί τίποτα και να χαθούν όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα σε μία προσπάθεια συγκάλυψης. Άρα συγκεκριμένες υποθέσεις όποια κυβέρνηση και αν αφορούν, αλλά συγκεκριμένες υποθέσεις.

Μετά το σκάνδαλο αυτό, μετά την αποκάλυψη αυτών των ζητημάτων πήρα μία νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση– και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου– το μόνο που απέδειξε είναι ότι δεν έχει καμία πρόθεση για πραγματικές αλλαγές, αλλά αποσκοπεί η πρωτοβουλία της στην συσκότιση και στην διαιώνιση του σημερινού διάτρητου θεσμικού πλαισίου.

Από την πλευρά μας προτείνουμε μια σειρά από πραγματικές νομοθετικές τομές, που θα θωρακίσουν το Κράτος Δικαίου και θα βάλουν τέλος στις σκοτεινές πρακτικές του τελευταίου διαστήματος. Ακόμη και ένα πρόσωπο, σημαντικό πρόσωπο, ο κ. Παύλος Αποστολίδης, δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί ανεξήγητα, σε μεγάλο βαθμό, οι παρακολουθήσεις. Άρα ακόμα και άνθρωποι που έχουν διατελέσει διοικητές της ΕΥΠ βλέπουν το μέγεθος του προβλήματος.

Προτείνουμε:

– Να καταργηθεί η διάταξη περί υπαγωγής της ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Από τις πρώτες κινήσεις του κ. Μητσοτάκη.

– Να ενδυναμωθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της ΕΥΠ, μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με την θέσπιση ειδικών αρμοδιοτήτων και διαδικασιών ελέγχων και ακροάσεων των υπηρεσιακών στελεχών της.

– Να καταστεί ουσιαστικός και αποτελεσματικός ο ελεγκτικός ρόλος της υποστελεχωμένης σήμερα ΑΔΑΕ, με την θεσμική της θωράκιση, την αύξηση της χρηματοδότησής της και την άμεση ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης όλων των διατάξεων περί άρσης απορρήτου ώστε να ελεγχθούν και αναδρομικά.

– Να τροποποιηθεί το σημερινό απαράδεκτο νομοθετικό καθεστώς, κι όλες οι διατάξεις περί άρσης απορρήτου να περιλαμβάνουν τα πλήρη στοιχεία όλων των προσώπων που αφορούν με πλήρη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Καμία «μυστική» ή «απόρρητη» διάταξη εφεξής χωρίς ονοματεπώνυμα και ειδικά αιτιολογημένο δικαστικό βούλευμα.

Αυτές οι προτάσεις είναι χρήσιμες προτάσεις ώστε αυτό που συνέβη να οδηγήσει στο να αλλάξουν τα πράγματα και να μη νιώσει κανείς πολίτης ότι αυτή η χώρα δεν είναι χώρα με ισχυρή Δημοκρατία και απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κύριες και κύριοι,

Η κυβέρνηση έτρεξε να αξιοποιήσει την πρόταση του κ. Τσίπρα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπως προτείναμε. Η δικιά μας αγωνία είναι στην προ ημερησίας στη Βουλή να γίνει μία συζήτηση με στοιχεία και δεδομένα που θα προκύψουν από την παρουσία συγκεκριμένων προσώπων που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις. Και όχι μία συζήτηση διαρροών, διχασμού και τοξικού κλίματος, που μάλλον επιλέγει ο κ. Μητσοτάκης για να θολώσει τα νερά.

Αυτός είναι ο δρόμος της συγκάλυψης και όχι της αποκάλυψης. Δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Στόχος μου δεν είναι τα πολιτικά οφέλη,

Στόχος μου είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια,

να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη,

να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ,

αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτρέπει τη χρήση τέτοιων λογισμικών να καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να οδηγούν σε παρακμή τις φιλελεύθερες δημοκρατίες.

Και θα πάρω και εγώ και άλλοι συνάδελφοι σημαντικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα ώστε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κινηθεί σε ανάλογο πλαίσιο, μετά τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος.

Φίλες και φίλοι,

Μπαίνουν κάποια διλήμματα το τελευταίο διάστημα, που η αλήθεια είναι ότι τα έχω συναντήσει σε αρκετές αποστολές μου σε χώρες αυταρχικών δημοκρατιών.

Λένε κάποιοι: σταθερότητα ή σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο κράτος δικαίου.

Οι έννοιες αυτές είναι ταυτόσημες και όχι αντικρουόμενες όπως θέλουν να παρουσιάσουν κάποιοι.

Μόνο σε καχεκτικές δημοκρατίες τίθενται τέτοιου είδους τύπου διλήμματα.

Για αυτό και ασχολείται μαζί σας ο διεθνής τύπος.

Αλλά, βέβαια, τώρα όλοι αυτοί είναι κατευθυνόμενοι.

Όταν όμως μιλούσαν κολακευτικά για εσάς κ. Μητσοτάκη, δεν είχατε πρόβλημα να κραδαίνετε τα πρωτοσέλιδα τους.

Τώρα όμως που αναδεικνύεται η ανακολουθία λόγων και πράξεων και το φιλελεύθερο προσωπείο σας καταρρέει, αντιδράτε όπως αυτοί που ξορκίζατε.

Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τις ίδιες τακτικές που είδαμε από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Αυτές οι ραγδαίες αποκαλύψεις δεν με φέρνουν πιο κοντά στον κ. Τσίπρα, όπως θέλετε να διαφημίζετε κ. Μητσοτάκη.

Ακριβώς το αντίθετο.

Αποκαλύπτουν περίτρανα πόσο μοιάζουν οι δικές σας πρακτικές με αυτές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

Τι θυμίζουν οι «Τραμπικές» επιθέσεις σε δημοσιογράφους και μέσα, μέχρι και έκδοση πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων εκδίδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείξατε ότι είστε έτοιμοι να θυσιάσετε τα πάντα στο βωμό της εξουσίας χρησιμοποιώντας: την παραπληροφόρηση, το δηλητήριο και το διχασμό της κοινωνίας.

Ποιο φιλελεύθερο κόμμα θα επέτρεπε δημόσιους εκβιασμούς με ΚΥΠατζίδικα υπονοούμενα;

Ποιο φιλελεύθερο κόμμα θα συνεργαζόταν με τα σταγονίδια της ακροδεξιάς για να επιτεθεί στη Δημοκρατική παράταξη;

Μέχρι προχθές για τον ΣΥΡΙΖΑ ήμουν ο πρόθυμος εταίρος του κ. Μητσοτάκη.

Τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας που αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο βασικός στόχος αυτού του παρακρατικού μηχανισμού ήμασταν εγώ και η παράταξή μας.

Και πάλι αυταπάτες;

Βέβαια τώρα αντιστράφηκε το αφήγημα. Μέχρι πριν τις αποκαλύψεις πρόθυμοι εταίροι του κ. Μητσοτάκη. Τώρα πρόθυμοι εταίροι του κ. Τσίπρα.

Αυτή η παράταξη που προσπαθήσατε να θέσετε σε ομηρία, σας δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία.

Έχετε όμως μία τελευταία οφειλή.

Πριν τη διεξαγωγή των επόμενων εθνικών εκλογών ο Ελληνικός λαός χωρίς εμπόδια να έχει μάθει την αλήθεια, ώστε να αποφασίσει με αντικειμενικά κριτήρια ποια κυβέρνηση αξίζει σε αυτόν και τα παιδιά του. Να είστε σίγουρος ότι το μήνυμα θα είναι σκληρό απέναντι σε αυτές τις σκοτεινές πρακτικές.

Και επειδή εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι εταίροι κανενός. Είμαστε ένα κόμμα με Ιστορία και παράδοση, με αρχές και αξίες, δεν κινούμαστε α λα καρτ.

Σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση.

Καταγγέλλουμε όποιον τα καταπατά. Είτε με είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο είτε είναι η Νέα Δημοκρατία.

Είναι βαθιά αξιακή η στάση μας και όχι αποτέλεσμα επικοινωνιακών ή μικροκομματικών τακτικισμών. Αυτή είναι η διαφορά μας από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Φίλες και φίλοι,

Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τον τοξικό αυτό δικομματισμό.

Δεν θα χρειαστεί να διαλέξουν μεταξύ δύο εξίσου κακών επιλογών που συσσώρευσαν προβλήματα στην κοινωνία, χειραγώγησαν και κακοποίησαν θεσμούς.

Είναι πια ορατή σε όλους η εθνική ανάγκη για μία ισχυρή Δημοκρατική παράταξη που θα αποκαταστήσει την πίστη των πολιτών στους θεσμούς, θα διαμορφώσει συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης και θα ξαναδώσει ευκαιρίες σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να δημιουργήσουν, να προοδεύσουν, να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Ξεκινάμε σήμερα έναν αγώνα, καλώντας όλους τους πολίτες πέρα από τα κομματικά στεγανά. Σε έναν αγώνα διαφάνειας, αξιοκρατίας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κάνει την Ελλάδα κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Και όχι μια δακτυλωδεικτούμενη χώρα όπως σήμερα πέτυχε ο κ. Μητσοτάκης.

Για αυτό λοιπόν αξίζει αυτός ο αγώνας να τον δώσουμε όλοι μαζί το επόμενο διάστημα. Ένας αγώνας αξιοπρέπειας, τιμής, αρχών.

Για μας και τα παιδία μας και τα εγγόνια σας.

Ενωμένη Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να τα καταφέρει. Και μπορεί να δημιουργήσει νέες συνθήκες που θα αλλάξουν σελίδα. Για ένα καλύτερο μέλλον εθνικής αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Μαζί θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η προσπάθεια που έγινε εις βάρος της Δημοκρατικής Παράταξης θα δώσει δύναμη ανατροπής όλων αυτών που απεργάζονται αυτά τα σκοτεινά σενάρια σε βάρος των θεσμών και της Δημοκρατίας».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA