Ολλανδή Ευρωβουλευτής: «Να παρέμβουν άμεσα στην Ελλάδα η Europol και ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας για τις πολλαπλές παραβιάσεις του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ολλανδή Ευρωβουλευτής: «Να παρέμβουν άμεσα στην Ελλάδα η Europol και ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας για τις πολλαπλές παραβιάσεις του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας...»

Η Ολλανδή Ευρωβουλευτής Σόφι ιντ’ Φελτ μιλάει για το παρακράτος που επικρατεί και τις πολλαπλές παραβιάσεις του κράτους δικαίου που έχουν γίνει και γίνονται σωρηδόν στην Ελλάδα...

Όπως ανέφερε στο «Documento» πρέπει να παρέμβει η Europol και ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας στην Ελλάδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η Europol εµπλέκεται σε µια υπόθεση έπειτα από πρόσκληση εθνικής κυβέρνησης. Πολύ πρόσφατα εισάχθηκε ένα νέο εδάφιο για τη Europol που σε ορισµένες περιπτώσεις της επιτρέπει να ενεργήσει από δική της πρωτοβουλία και νοµίζω ότι η συγκεκριµένη περίπτωση θα ήταν πολύ καλή περίπτωση για να εµπλακεί η Europol για δύο λόγους: υπάρχει πολύ ξεκάθαρη ευρωπαϊκή διάσταση επειδή ο κ.Ανδρουλάκης είναι µέλος ενός ευρωπαϊκού θεσµού. Αλλά και επειδή η Europol έχει εκτεταµένες αρµοδιότητες όταν πρόκειται για έρευνα κυβερνοεγκλήµατος.

Ανέφερα επίσης ότι πρέπει να εµπλακεί ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας. Εκτιµώ ότι έχουµε πρόβληµα στην Ελλάδα, που δεν προέκυψε χτες... Υπάρχουν πολύ ανησυχητικές εξελίξεις για τη δηµοκρατία και το κράτος δικαίου τις οποίες νοµίζω ότι πρέπει επειγόντως να εξετάσουµε. Η Ελλάδα έχει πέσει στην κατάταξη για την ελευθεροτυπία στη χειρότερη θέση όλης της ΕΕ, πιο κάτω και από τη Βουλγαρία που ήδη ήταν αρκετά κάτω. Οπότε έχουµε επείγοντα θέµατα να εξετάσουµε.

Η εθνική ασφάλεια έχει γίνει ένα είδος «κωδικής λέξης» που µας οδηγεί σε µια περιοχή όπου δεν ισχύουν οι νόµοι. Επειδή από τη στιγµή που οι εθνικές κυβερνήσεις ή αρχές επικαλούνται την εθνική ασφάλεια µπορούν ουσιαστικά να κάνουν ό,τι θέλουν. Πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν εξαπατηθεί γιατί µας λένε συνέχεια ότι υπάρχουν απειλές, τροµοκράτες, παιδόφιλοι, εγκληµατίες, ένα σωρό απειλές και γι’ αυτό η κυβέρνηση και οι αρχές χρειάζονται µεγαλύτερες εξουσίες. Μέχρι σήµερα οι εξουσίες ειδικά για τις µυστικές υπηρεσίες είναι σχεδόν απεριόριστες: δεν υπάρχει καµία εποπτεία, καµία διαφάνεια, οι πολίτες δεν έχουν κανένα τρόπο να µάθουν...»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA