Σε ορειβατικό αγώνα: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας από χτύπημα κεραυνού (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε ορειβατικό αγώνα: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας από χτύπημα κεραυνού (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ασύλληπτη τραγωδία κατέληξε ορειβατικός αγώνας στο όρος Φαλακρό στη Δράμα όταν κεραυνός έπεσε σε τέσσερις αθλητές με αποτέλεσμα ο ένας δρομέας ηλικίας 55 ετών να πέσει νεκρός και ακόμη ένας να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο...

Διασώστες της ΕΜΑΚ και εθελοντές της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης βρίσκονται διπλά από τον σοβαρά τραυματισμένο από πτώση κεραυνού δρομέα στο βουνό Φαλακρό πάνω από το χωριό Πύργοι του δήμου Προσοτσάνης στη Δράμα.

Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από την Λήμνο μόλις έχει φτάσει στο σημείο.

Με γρήγορες αλλά ταυτόχρονα προσεκτικές κινήσεις και ενώ τον έχουν τυλίξει με θερμικές κουβέντες οι διασώστες τον μεταφέρουν στο ελικόπτερο super puma.

Λίγα μέτρα μακριά του βρίσκεται η σορός του συναθλητή του που δεν τα κατάφερε και σκοτώθηκε ακαριαία από τον κεραυνό που έπεσε κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου βουνού.

Μοιραίος αγώνας

Από την κεντρική πλατεία του χωριού Πύργοι στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου (20-08-2022) ξεκίνησε ο ορεινός αγώνας δρόμου συνολικής απόστασης 37 χιλιομέτρων.

Τη στιγμή οπού οι 56 δρομείς εκκινούσαν ο καιρός ήταν κάλος δεν έβρεχε όμως στις 3:00 τα ξημερώματα μια ισχυρή καταιγίδα χτύπησε την περιοχή και υπήρξε έντονη δραστηριότητα με πτώση κεραυνών.

Ένα γκρουπ τεσσάρων αθλητών, τριών αδρών και μιας γυναίκας, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία ολοκλήρωσης του αγώνα αντοχής και απείχε δυο ώρες από την σημείο τερματισμού ένας κεραυνός έπεσε και χτύπησε σκοτώνοντας ακαριαία έναν δρομέα.

Ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά ενώ οι υπόλοιποι δυο προσπαθούσαν τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA