Μετά την φιέστα η Τουρκία ζητάει και αποζημιώσεις από την Ελλάδα για την Μικρασιατική καταστροφή | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μετά την φιέστα η Τουρκία ζητάει και αποζημιώσεις από την Ελλάδα για την Μικρασιατική καταστροφή

Μετά την φιέστα που έκαναν οι Τούρκοι εκδόθηκε και ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αυτή που είχε προχωρήσει και στο παρελθόν αλλά και τώρα σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κάνοντας λόγο για μη ρεαλιστικές και παράλογες δηλώσεις και ενέργειες από τις Ελληνικές Αρχές για τη Μικρασιατική Καταστροφή...

Και συμπληρώνει:

«Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της "εισβολής" στην Ανατολία και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα. Η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωσή της να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πράξεις του ελληνικού στρατού στην Ανατολία αντίθετα με το Πολεμικό Δίκαιο».

Παράλληλα η Τουρκία κάνει λόγο για μαζικές δολοφονίες και καταστροφές στην Ανατολία.

«Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις...», καταλήγει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην ανακοίνωσή του.

Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία...»

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου

Νωρίτερα, επί του ζητήματος είχε τοποθετηθεί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος μιλώντας στο Open ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το να μιλά η Τουρκική πλευρά για δικαιώματα μειονοτήτων με τον τρόπο που έχει μεταχειριστεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και τις αντίστοιχες μειονότητες στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο, στην Τένεδο σε άλλες περιοχές νομίζω ότι συνιστά ευθεία πρόκληση στην κοινή λογική. Μόνον έτσι μπορεί να εκληφθεί. Δεύτερον, δεν έχει την ανάγκη καμίας ξένης υπηρεσίας, κανενός ξένου υπουργείου οποιοσδήποτε πολίτης ζει στη χώρα για προστασία φυσική ή οτιδήποτε άλλο. Υπάρχουν οι Ελληνικές αρχές, υπάρχουν οι κανόνες. Τρίτον, είναι νομίζω οφθαλμοφανές το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε. Αυτοπροσδιόρισε τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και τον εαυτό του. Μιλάμε για τεράστιο ατόπημα που δημιουργεί μία σειρά από θέματα. Νομίζω ότι επιβάλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση αποδοκιμάζοντας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA