Θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ: Διάδοχος της στο θρόνο ο 74χρονος Κάρολος (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ: Διάδοχος της στο θρόνο ο 74χρονος Κάρολος (ΦΩΤΟ)

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, πέθανε στο Μπαλμόραλ την Πέμπτη (08-09-2022) σε ηλικία 96 ετών μετά από 70 χρόνια βασιλείας...

Η οικογένειά της συγκεντρώθηκε στο κτήμα της στη Σκωτία μετά από ανησυχίες για την υγεία της νωρίτερα την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι οι γιατροί της βασίλισσας που την εξέτασαν το πρωί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση της υγείας της και συνέστησαν να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση στην κατοικία του Μπαλμόραλ στην Σκωτία.

Νέος βασιλιάς ο Κάρολος ο Γ’

Το Κλάρενς Χάους επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ο νέος μονάρχης της Βρετανίας θα είναι γνωστός ως Βασιλιάς Κάρολος ο Γ’, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως μετέδωσε το «PA Media».

«Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα», τόνισε ο βασιλιάς Κάρολος στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον θάνατο της βασίλισσας.
Ο 73χρονος Κάρολος έγινε αυτομάτως βασιλιάς όταν η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ απεβίωσε το απόγευμα της Πέμπτης (08-09-2022) στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Παράλληλα, η σύζυγος του Καρόλου, μέχρι τώρα γνωστή ως δούκισσα Καμίλα της Κορνουάλης, θα μοιράζεται την κοινωνική θέση του ως βασιλική σύζυγος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA