Ναυάγια σε Λέσβο - Κύθηρα: Τα πτώματα παραμένουν στην θάλασσα, δεκάδες και οι αγνοούμενοι... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ναυάγια σε Λέσβο - Κύθηρα: Τα πτώματα παραμένουν στην θάλασσα, δεκάδες και οι αγνοούμενοι... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι στα δύο πολύνεκρα ναυάγια σκαφών που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες - Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες διασωθέντων και διασωστών...

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Λιμενικού για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, "μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί – εντοπιστεί 28 αλλοδαποί, εκ των οποίων 9 γυναίκες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” για παροχή πρώτων βοηθειών.

Οπως κατέθεσαν κάποιοι από αυτούς είδαν τον χειριστή του σκάφους να πηδάει στη θάλασσα και τότε κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αποφευχθεί το ναυάγιο.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν 18 σοροί (16 γυναίκες, 1 άνδρας και 1 ανήλικο αγόρι), οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ”, για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Στις έρευνες που διεξάγονται κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 7-8 bf) συμμετέχουν παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Κανονιοφόρος Πολεμικού Ναυτικού, αεροπλάνο της FRONTEX, ομάδα δυτών της FRONTEX, ιδιώτης δύτης, στελέχη με περιπολικά οχήματα Λιμενικού Σώματος, Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από ξηρά".

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA