Τσίπρας στη Βουλή: «Παρακρατική και μαφιόζικη η λειτουργία της ΕΥΠ, υπάρχει βιασμός της δημοκρατίας...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΟΠΑΠ
ΕΛΟΠΥ
 

Τσίπρας στη Βουλή: «Παρακρατική και μαφιόζικη η λειτουργία της ΕΥΠ, υπάρχει βιασμός της δημοκρατίας...»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (21-10-2022) στην Ολομέλεια της Βουλής το «γαλάζιο» πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, υποκλοπές κ.α., που ολοκληρώθηκε χωρίς να βγει το οποιοδήποτε στοιχείο και χαρακτηρίστηκε παρωδία από όλα κόμματα της Αντιπολίτευσης και όχι μόνο...

Απών ήταν και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής και σύσσωμη η Αντιπολίτευση ανέφερε ότι γ'ιαυτό έβαλαν εκείνη την ημέρα να συζητηθεί το εν λόγω πόρισμα επειδή θα απουσίαζε ο ίδιος αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη τα οποία ήταν απών.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε παρακρατική και μαφιόζικη τη λειτουργία της ΕΥΠ και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον απόντα Πρωθυπουργό.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι μία πολιτική στρουθοκάμηλος.

Ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τη συζήτηση για τις υποκλοπές τη μέρα της Συνόδου Κορυφής για να πει «δεν μπορούσα να έρθω». Ο κ. Μητσοτάκης είναι μία πολιτική στρουθοκάμηλος.

Κρύφτηκε στη φονική φάση της πανδημίας.

Αλλά τον αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας.

Κρύβεται πίσω από τον Πούτιν για την ακρίβεια που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αλλά τον αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Κρύβεται και τώρα, σε μια πράξη με χαρακτηριστικά πολιτικής δειλίας, πίσω από τον ανιψιό του, πίσω απο τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, πίσω από τα πρόσωπα στα οποία ο ίδιος ανέθεσε ευθύνες. Και στα οποία τώρα φορτώνει τις ευθύνες.

Και κρύβεται κυρίως, πίσω από αυτό το όνειδος για τη δημοκρατία μας, το όνειδος του απορρήτου.

Όνειδος για τη πολιτικό μας σύστημα, για τη λειτουργία του κοινοβουλίου και για τη χώρα, εφόσον επιτρέψουμε τελικά να περάσει η συγκάλυψη ενός κορυφαίου σκανδάλου.
Τι ακριβώς όμως νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα καταφέρει με αυτό τον τρόπο;

Νομίζει, σαν τη στρουθοκάμηλο, ότι δεν τον βλέπουμε;

Το σκάνδαλο της συγκάλυψης είναι εξίσου σοβαρό με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Πρόκειται για ένα δίδυμο σκάνδαλο. Το τέρας με τα δύο κεφάλια, που το ένα τροφοδοτεί το άλλο.

Δε πρόκειται για συμπτώσεις αλλά για μία παράνομη, παρακρατικού, μαφιόζικου χαρακτήρα λειτουργία της ΕΥΠ, υπό την πλήρη εποπτεία και γνώση φυσικά του Πρωθυπουργού και πολιτικού της προϊσταμένου, κ. Μητσοτάκη.

Έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε με ονόματα και δε χρειάζεται να πάμε μακριά.

Αυτοί για τους οποίους δεν έχει γίνει συζήτηση καθόλου το τελευταίο διάστημα, είναι ακριβώς όσοι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκαν τρείς φορές -και κίνησαν γη και ουρανό- προκειμένου να μη κληθούν να εξεταστούν.

Είναι οι αξιότιμοι επιχειρηματίες, κύριοι Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος. Τους ξέρετε; Δεν ακούσαμε να τους λέτε. Δεν εκλήθησαν στην εξεταστική.

Ποιες ήταν οι σχέσεις του κ. Μητσοτάκη με τους εν λόγω επιχειρηματίες; Απλά τους γνώριζε; Απλά τους είχε ακουστά; Ή μήπως κάποιος εξ αυτών τον συμβούλευε σε μόνιμη και τακτική βάση;

Όπως επίσης θα τον ρωτήσω να μου απαντήσει εάν έχει συναντήσει, ως Πρωθυπουργός, τον Ισραηλινό κ. Ντίλιαν.

Δεν υπάρχει σκάνδαλο γενικά υποκλοπών.

Υπάρχει σκάνδαλο Μητσοτάκη.

Ο ιθύνων νους ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Η ατομική ευθύνη του Πρωθυπουργού των Υποκλοπών.

Του κυβερνήτη των κοριών.

Και οι συνεργοί του, ο κ. Κοντολέων, σήμερα ο κ. Δεμίρης και μια σειρά άλλοι.

Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου θα πράξουμε το καθήκον μας.

Δε θα χαριστούμε σε κανέναν.

Γιατί αν χαριστούμε στον βιασμό της δημοκρατικής λειτουργίας, τότε θα είμαστε και εμείς συνένοχοι στο έγκλημα».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα