Ο Δένδιας πήγε με κυβερνητικό αεροσκάφος στην Τουρκία και παρέλαβε τον Τζιτζικώστα - Τον άφησαν ελεύθερο οι Τούρκοι (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Δένδιας πήγε με κυβερνητικό αεροσκάφος στην Τουρκία και παρέλαβε τον Τζιτζικώστα - Τον άφησαν ελεύθερο οι Τούρκοι (ΦΩΤΟ)

Με κυβερνητικό αεροσκάφος παρέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα από την Τουρκία μετά την περιπέτεια του με τις Τουρκικές αρχές, οι οποίες τον συνέλαβαν την ώρα που ήταν στο πλοίο στο λιμάνι της Σμύρνης και παρέμεινε κρατούμενος επί 6 ώρες, ενώ του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα...

Όπως έγραψε το EviaZoom.gr από χθες (δείτε ΕΔΩ), ο Απόστολος Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα Τουρκικά παράλια για να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM), ωστόσο συνελήφθη την ώρα που βρισκόταν στο πλοίο από τις Τουρκικές αρχές με διάφορες προφάσεις και βρέθηκε κρατούμενος επί 6 ώρες, ενώ του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια και επέστρεψε στην Ελλάδα με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο έφτασε στην Τουρκία μετά την πτήση επιστροφής του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο οποίο επέβαινε ο Νίκος Δένδιας.

Όπως έκανε γνωστό και ο Απόστολος Τζιτζικώστας μέσω ανάρτησής του στo Twitter, το κυβερνητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας λίγο πριν τη 1:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (06-11-2022).

«Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά...», επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter:

«Αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην καταχρηστική κράτηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και στην απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου από τις τουρκικές αρχές και κινητοποιηθήκαμε για την παροχή αρωγής».

Οι δικαιολογίες της Τουρκίας για την περιπέτεια που έζησε ο Τζιτζικώστας

Το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu τόνισε ότι ο λόγος της κράτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι το γεγονός ότι προέκυψε τεχνικό πρόβλημα από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου.

Ε.Ε.: «Απαράδεκτη κατάσταση η απαγόρευση εισόδου του Τζιτζικώστα στην Τουρκία»

Για απαράδεκτη κατάσταση έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, Βάσκο Άλβες Κορντέιρο σχετικά με την απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Α' Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία.

«Πλήρης αλληλεγγύη στον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία για να συμπροεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση - ARLEM» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο Βάσκο Άλβες Κορντέιρο.

Παράλληλα ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρνει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Σμύρνη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, καταθέτοντας επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA