Ολόκληρη η συνέντευξη Τσίπρα στο STAR: «Έχουμε κατάλυση της Δημοκρατικής λειτουργίας, απειλούν με φυλακίσεις όσους λένε αλήθειες, αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία της Σικελίας...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Ολόκληρη η συνέντευξη Τσίπρα στο STAR: «Έχουμε κατάλυση της Δημοκρατικής λειτουργίας, απειλούν με φυλακίσεις όσους λένε αλήθειες, αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία της Σικελίας...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεντευξη στο δελτίο ειδήσεων του STAR με την Μάρα Ζαχαρέα έδωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσιπρας το βράδυ της Πέμπτης (10-11-2022)...

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται;

Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Κρύβεται από τη Βουλή, δεν ήρθε όταν συζητούσαμε το πόρισμα της Εξεταστικής, κρύφτηκε από την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την PEGA, για να μην δώσει απαντήσεις, δεν ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή να δώσει απαντήσεις στην ερώτηση μου και δεν έρχεται και αύριο στη Βουλή να δώσει εκ νέου απαντήσεις μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται. Οι αθώοι βγαίνουν στο φως και δίνουν αποδείξεις.

Τέσσερις μήνες επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες και απειλεί δεξιά και αριστερά με 10 χρόνια φυλάκιση όσους πουν την αλήθεια και σπάσουν το απόρρητο.

Έχουμε επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις που πλέον είναι ενδείξεις. Είναι ένοχος ο κ. Μητσοτάκης. Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να βυθίζεται στο ζόφο και η Δημοκρατία στο σκοτάδι. Ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη αν κάποιος από αυτούς τους 31 της λίστας (επιπλέον των Ανδρουλάκη - Κουκάκη) ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Και δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει. Στις πόσες συμπτώσεις καίγεσαι;

Έχουμε τη λειτουργία του παράνομου λογισμικού σε συνέργεια με ένα κέντρο που είχε διασύνδεση με την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πολιτικός προϊστάμενος αυτού του κέντρου ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Άρα δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: Είτε ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε και πρόκειται για έναν πρωθυπουργό μειωμένου καταλογισμού, ανεπαρκή να κυβερνά τη χώρα, είτε γνώριζε και πρόκειται για έναν πρωθυπουργό πραγματικά ανασφαλή, αδίστακτο και επικίνδυνο.

Ζητάμε απαντήσεις:

Η εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου, η οποία υπογράφει διατάξεις και ήρθε με θράσος στο ναό της Δημοκρατίας και μας είπε ότι αν θέλει μπορεί και να υπογράφει διάταξη να παρακολουθείται ακόμα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μπορεί να βγει και να δηλώσει δημόσια ευθαρσώς ότι δεν έχει υπογράψει καμία διάταξη παρακολούθησης άλλων πολιτικών προσώπων, υπουργού της κυβέρνησης ή άλλων σημαινόντων προσώπων του δημόσιου βίου;

Έχουμε έναν ελέφαντα στο δωμάτιο: Αν το μισό πολιτικό σύστημα, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι ήταν κάτω από ένα «μεγάλο αυτί» με κέντρο την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου, τότε: τάιμ άουτ. Έχουμε κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία της Σικελίας...Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι...»

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα