Είχε προφυλακιστεί εδώ και 2 εβδομάδες αλλά δεν το είχαν ανακοινώσει: Ο γνωστός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βασίλης Παπαθεοδώρου είχε πιαστεί με υλικό παιδικής πορνογραφίας - Ήταν και επικεφαλής παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Είχε προφυλακιστεί εδώ και 2 εβδομάδες αλλά δεν το είχαν ανακοινώσει: Ο γνωστός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βασίλης Παπαθεοδώρου είχε πιαστεί με υλικό παιδικής πορνογραφίας - Ήταν και επικεφαλής παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου (ΦΩΤΟ)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου στη κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας κάτι που έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, ενώ έχει προφυλακιστεί ήδη από τις 18 Οκτωβρίου 2022 γιαυτό το λόγο στις Φυλακές Τρίπολης, κάτι που δεν είχε ανακοινωθεί από τις αρχές και προκαλεί εκ νέου ερωτήματα για την νέα φρικιαστική υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας...

Βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος μάλιστα κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος στον εκδοτικό οίκο Καστανιώτης.

Ο 55χρονος κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης έπειτα από δικογραφία που είχε σηματίσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος του ασκήθηκε τότε δίωξη από τον Εισαγγελέα σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του Ανακριτή είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Αν όλες αυτές οι βαριές κατηγορίες αποδειχτούν, τότε το μόνο που αναρωτιέται πλέον κανείς, είναι το πώς μπορούσε επί χρόνια να κρύβει το αρρωστημένο αλλά και εγκληματικό προφίλ του, αλλά και πώς γίνεται να έγραφε βιβλία για παιδιά και την ίδια στιγμή να έχει βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Αναστέλλεται η υποψηφιότητα του για διεθνές βραβείο

Όλη η ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων:

«Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και την κάθε είδους σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνουμε ότι αναστέλλουμε την υποψηφιότητα του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω μέτρα στα οποία θα προβούμε, σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA