Υπεγράφη η σύμβαση για τη σύνδεση του Νοσοκομείου Χαλκίδας με το δίκτυο διανομής της ΔΕΔΑ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υπεγράφη η σύμβαση για τη σύνδεση του Νοσοκομείου Χαλκίδας με το δίκτυο διανομής της ΔΕΔΑ

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εστάλη στο EviaZoom.gr:

Υπεγράφη η σύμβαση για τη σύνδεση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας με το δίκτυο διανομής της ΔΕΔΑ ¨.

Το έργο προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του νοσοκομείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα έργα υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρέχοντας σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια τη δυνατότητα χρήσης μιας αποδοτικής και φιλικής προς το περιβάλλον πηγής ενέργειας που αποτελεί τη «γέφυρα» για τη μετάβαση στα ανανεώσιμα αέρια καύσιμα, όπως είναι το βιομεθάνιο και το πράσινο υδρογόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη ακόμη μία σύμβαση η οποία αφορά στη σύνδεση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας με το δίκτυο διανομής της ΔΕΔΑ, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των υγειονομικών υποδομών της πόλης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Η σύνδεση του νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εξελισσόμενου έργου για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Θήβας και της Χαλκίδας, προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το έργο αποτελεί εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΔΑ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν οι υποδομές που θα δημιουργηθούν να υποστηρίξουν μελλοντικά την συμπαραγωγή θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΔΕΔΑ θα παρέχει την τεχνογνωσία που διαθέτει λόγω της εμπειρίας της σε ενεργειακά έργα, καθώς και του πρωταγωνιστικού της ρόλου στην ελληνική αγορά διανομής φυσικού αερίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά:

«Η υπογραφή της σύμβασης για τη σύνδεση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας με το δίκτυο διανομής της ΔΕΔΑ καταδεικνύει τη σταθερή εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς το έργο της εταιρείας το οποίο συνεχίζεται με απόλυτη συνέπεια παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Οι ενεργειακές υποδομές που κατασκευάζει η ΔΕΔΑ αποτελούν επένδυση για τις επόμενες δεκαετίες, αφού είναι καινοτόμες και τεχνολογικά έτοιμες να μεταφέρουν, εκτός από φυσικό αέριο, εγχώρια παραγόμενα ανανεώσιμα αέρια καύσιμα, όπως είναι το βιομεθάνιο και το πράσινο υδρογόνο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη διοίκηση του νοσοκομείου για τη συνεργασία μας η οποία θα διευρυνθεί μελλοντικά και στο πεδίο της συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, μιας από τις πιο σημαντικές τεχνολογίες παγκοσμίως που συνδυάζει την εξοικονόμηση ενέργειας με την προστασία του περιβάλλοντος».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης σημείωσε:

«Η σύνδεση του νέου Νοσοκομείου ήταν στόχος από την έναρξη της λειτουργίας του. Ιδιαίτερα τις ημέρες της ενεργειακής κρίσης, η σημαντικότητα του έργου είναι καίριας σημασίας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ενός κτιρίου με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε συνεργασία με τη ΔΕΔΑ καταφέραμε να ενταχθεί η εγκατάσταση υποσταθμού για την εξυπηρέτηση του Νοσοκομείου με δαπάνη χρηματοδοτούμενη 100%. Με την ολοκλήρωση του έργου, τα οφέλη για το Νοσοκομείο μας θα είναι πολλαπλά: μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά περίπου 30%, οι μέχρι τώρα μορφές ενέργειας του Νοσοκομείου θα αποτελούν εφεδρείες για την απρόσκοπτη λειτουργία του, ενώ με τη δυνατότητα συμπαραγωγής η αυτονομία του Νοσοκομείου θα το καταστήσει ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA