Καταγγελία: «Ούτε ακτινολόγο δεν έχει το Νοσοκομείο Χαλκίδας, έφεραν έναν από Κάρυστο μετά από ώρες...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καταγγελία: «Ούτε ακτινολόγο δεν έχει το Νοσοκομείο Χαλκίδας, έφεραν έναν από Κάρυστο μετά από ώρες...»

Διαβάστε την καταγγελία που απέστειλε στο EviaZoom.gr το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας:

«Την Τρίτη (20/12/22) η έναρξη της πρωινής βάρδιας βρήκε το νοσοκομείο χωρίς τη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος. Ενός τμήματος απαραίτητου για τη διάγνωση χειρουργικών ή παθολογικών περιστατικών, πολλές φορές απειλητικών για τη ζωή. Η κατάσταση αυτή διαμορφώθηκε λόγω των τραγικών ελλείψεων και στο συγκεκριμένο τμήμα.

Σε όλη την πρωινή βάρδια δεν υπήρχε ακτινολόγος στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Με αποτέλεσμα να μην γίνονται αξονικές τομογραφίες και υπέρηχοι, ενώ οι ακτινογραφίες γίνονταν από τους τεχνολόγους, χωρίς να γνωματεύονται από κάποιον υπεύθυνο ακτινολόγο.

Αλήθεια, τι θα γινόταν αν ερχόταν κάποιος πολυτραυματίας, θα τον διακόμιζαν...; Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που απαιτείται άμεση επέμβαση για να σωθεί η ζωή του ασθενούς! Αλήθεια, τι έκαναν με τα υπόλοιπα περιστατικά από τα επείγοντα, καθώς και από τα νοσηλευτικά τμήματα, που ήταν προγραμματισμένα για αξονική τομογραφία ή για υπέρηχο; Περίμεναν μέχρι να έρθει ακτινολόγος;

Το γεγονός αυτό δημιούργησε και δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου μας! Αναγκάζει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση. Να έρχεται σε σύγκρουση με τους πολίτες που αναμένουν ώρες στα Επείγοντα του νοσοκομείου! Να έρχεται σε σύγκρουση με ασθενείς και συνοδούς από τα νοσηλευτικά τμήματα, γιατί αργούν να γίνουν ή αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εξετάσεις τους!

Μάρτυρες και αποδέκτες της σημερινής κατάστασης οι δεκάδες πολίτες που πέρασαν από το υποστελεχωμένο ΤΕΠ, καθώς και οι ασθενείς των τμημάτων, που περίμεναν επί ώρες να γίνει η εξέτασή τους! Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει!

Καθημερινά η υποστελέχωση εκφράζεται σε όλους τους ορόφους, σε όλες τις κλινικές, σε όλα τα τμήματα. Για άλλη μια φορά με τη γνωστή τακτική μπαλωμάτων έφεραν ακτινολόγο από την Κάρυστο.....για να στελεχώσει το ακτινολογικό, στις 5 το απόγευμα.....!!!

Κυβέρνηση – Διοίκηση έχουν τεράστιες ευθύνες! Δε θα το αφήσουμε έτσι. Κάθε μέρα και ώρα θα είμαστε μπροστά με τις διεκδικήσεις μας . Χαμένος είναι ο αγώνας που δε δίνεται. Χαμένες είναι οι ώρες που δε το παλεύουμε όλοι μαζί!

ΚΑΝΤΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Κύριοι την επόμενη φορά μπορείτε να φέρετε εργαζόμενο από τη Μυτιλήνη...!!!»

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA