Μουντιάλ 2022 - Συγκλονιστικός Τελικός: Πρωταθλήτρια κόσμου η Αργεντινή στα πέναλτι - Η τελετή απονομής και όσα έγιναν... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μουντιάλ 2022 - Συγκλονιστικός Τελικός: Πρωταθλήτρια κόσμου η Αργεντινή στα πέναλτι - Η τελετή απονομής και όσα έγιναν... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πέναλτι κρίθηκε ο συγκλονιστικός τελικός του Μουντιάλ 2022, με νικήτρια την Αργεντινή έναντι της Γαλλίας...

Ο 22ος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου κρίθηκε στα πέναλτι. Υστερα από ένα συναρπαστικό 120λεπτο, Αργεντινή και Γαλλία έλυσαν τις διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα».

Η Αργεντινή προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με σκόρερ τον Μέσι και τον Ντι Μαρία και έδειχνε ότι ήταν το πρώτο φαβορί για να πάρει τον τίτλο. Μέχρι που ο Εμπαπέ πήρε το «όπλο» του και με δύο γκολ έστειλε τον τελικό στην παράταση.

Ακολούθησε μια αγωνιώδης παράταση, όπου οι ομάδες πέτυχαν από 1 γκολ έκαστη με τους Μέσι και Εμπαπέ και έτσι με σκορ 3-3 και χατ τρικ του Εμπαπέ ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Σημειώνεται ότι οι δύο τους είναι συμπαίκτες στη Παρί Σεν Ζερμέν.

Πρώτοι εκτέλεσαν ο Εμπαπέ για την Γαλλία και ο Μέσι για την Αργεντινή, οι οποίοι ευστόχησαν. Ο Μαρτίνες απέκρουσε το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσαν οι Γάλλοι και ακολούθως ο Ντιμπάλα ευστόχησε κάνοντας το 2-1 υπέρ της Αργεντινής. 

Ο Μαρτίνες απέκρουσε και το τρίτο πέναλτι της Γαλλίας, ακολούθως οι Αργεντίνοι ευστόχησαν και το σκορ στα πέναλτι διαμορφώθηκε σε 3-1. Οι Γάλλοι έβαλαν το τέταρτο πένταλτι που εκτέλεσαν, όπως ομως και οι Αργεντίνοι, οι οποίοι κατέκτησαν την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με 4-2 στα πέναλτι.

Έτσι,. 36 χρόνια μετά (1986) τον θρίαμβο στο Μεξικό και ύστερα από δύο χαμένους τελικούς (1990 και 2014), η Αργεντινή, στην 6η της παρουσία σε τελικό Μουντιάλ, αποκαθήλωσε την μέχρι σήμερα κάτοχο του τροπαίου, Γαλλία και για τρίτη φορά στην Ιστορία της κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο. 

Ένας τελικός που θα μείνει αξέχαστος σε όλο τον κόσμο που τον παρακολούθησε, με τη συγκλονιστική του εξέλιξη.

Μπροστά σε 90.000 φιλάθλους, που κατέκλυσαν το «Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στάντιουμ», εκ των οποίων περίπου 50.000 ήταν φίλοι της Αργεντινής και περίπου 7.000 των Γάλλων, ο Λιονέλ Μέσι πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του το Κύπελλο που τόσο πολύ του έλλειπε και για το οποίο πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, πραγματοποιώντας μία συγκλονιστική εμφάνιση. Στα 35 του χρόνια, ως αρχηγός της «αλμπισελέστε», στο τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο, έγραψε με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στην Ιστορία των διοργανώσεων, όντας ο δεύτερος σκόρερ του τουρνουά (7 γκολ), ο ρέκορντμαν συμμετοχών σε Μουντιάλ (26), ρέκορντμαν σε συνολικά λεπτά συμμετοχής (άφησε πίσω τον Πάολο Μαλντίνι), κορυφαίος σκόρερ της Εθνικής σε Παγκόσμια Κύπελλα (13) και, πλέον, δεν θα πρέπει ν΄ αμφιβάλλει κανείς για το ποιος είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Η εικόνα του Εμπαπέ στο φινάλε

Τα έκανε όλα. Τα έδωσε όλα. Έπαιξε στο 110% των δυνάμεών του. Σκόραρε τρεις φορές, έβαλε και το χτύπημα στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Κιλιάν Εμπαπέ θα θυμάται για πάντα τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, θα θυμάται για πάντα την επικών διαστάσεων εμφάνιση που του έδωσε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του τουρνουά, αλλά και τη στιγμή που στο φινάλε ξάπλωσε στον πάγκο της Γαλλίας και άδειος πια από δυνάμεις, άδειασε και από συναισθήματα. Ο Γάλλος σούπερσταρ της Παρί δεν είχε κουράγιο να αγκαλιάσει συμπαίκτες κι αντιπάλους, χρειάστηκε να ξαποστάσει για να... επιβιώσει μετά από την εξωπραγματική του εμφάνιση, σίγουρα όμως θα αισθάνεται καλά με την προσπάθειά του, με όσα έκανε απέναντι στην Αργεντινή όταν όλα έδειχναν χαμένα για την εθνική ομάδα της χώρας του.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA