Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στο κεφάλι από αστυνομικό - Μυρίζει «μπαρούτι» σε όλη την Ελλάδα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά στο κεφάλι από αστυνομικό - Μυρίζει «μπαρούτι» σε όλη την Ελλάδα

Οι διαμαρτυρίες και τα επεισόδια που πυροδοτήθηκαν από τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικές σφαίρες συνεχίζονται και υπάρχουν φόβοι και για χειρότερες εξελίξεις...

Αναβρασμός επικρατεί στο Μενίδι, με σοβαρά επεισόδια και τους διαμαρτυρόμενους Ρομά να στήνουν πύρινα οδοφράγματα, να καίνε κάδους και να πετούν πέτρες προς αστυνομικούς.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στον καταυλισμό του Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια των οποίων ομάδες έκλεισαν την Περιφερειακή του Αιγάλεω στο ύψος των Νεόκτιστων.

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν νωρίτερα το μεσημέρι και στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, με την κυκλοφορία να διακόπτεται για λίγες ώρες. Νωρίτερα το πρωί, Ρομά που ζουν στον καταυλισμό του Νομισματοκοπείου προχώρησαν σε διαμαρτυρία για τον πυροβολισμό του 16χρονου, κλείνοντας την κάθοδο στη Λεωφόρο Μεσογείων και καίγοντας λάστιχα και κάδους σκουπιδιών. Λίγο αργότερα, έφτασαν και δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να αποχωρήσουν και να ανοίξει ξανά ο δρόμος. Ωστόσο, η δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» καταγγέλλει την πρόθεση της αστυνομίας να προβεί εν συνεχεία σε ευρεία επέμβαση στον καταυλισμό των Ρομά, που όμως δεν προχώρησε ύστερα από νέα κινητοποίηση στην οποία βρέθηκαν και αλληλέγγυοι.

Σκηνικό πολέμου στήθηκε από νωρίς χτες σε οικισμούς Ρομά γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Εκτός από το Καλοχώρι όπου τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα, ανήλικοι συγκεντρώθηκαν κοντά στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης κι έβαλαν φωτιές. Στον οικισμό Τσαΐρια, στην Περαία, περίπου 40-50 άτομα απέκλεισαν τον δρόμο Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας κι έβαλαν φωτιές σε λάστιχα και ξύλα.

Οδοφράγματα στήθηκαν και έξω από τη Χαλκηδόνα, δυτικά, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας.

Μια ομάδα νεαρών Ρομά βγήκε από τον οικισμό που βρίσκεται στον δρόμο προς την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και απέκλεισε το οδόστρωμα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA