Θάνατος Πελέ: Λαϊκό προσκύνημα, παρέλαση και τριήμερο εθνικό πένθος στη Βραζιλία για τον βασιλιά του ποδοσφαίρου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θάνατος Πελέ: Λαϊκό προσκύνημα, παρέλαση και τριήμερο εθνικό πένθος στη Βραζιλία για τον βασιλιά του ποδοσφαίρου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο χαμός του θρυλικού Πελέ σε ηλικία 82 ετών την Πέμπτη (29-12-2022) βύθισε στο πένθος όλη τη Βραζιλία, αλλά και τον παγκόσμιο αθλητισμό...

Έδινε μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας όπου τις τελευταίες μέρες είχε καταρρεύσει και ο θάνατος του ήταν θέμα ημερών. Ο Πελέ είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον Σεπτέμβριο του 2021 κι έκτοτε υποβλήθηκε σε επαναλαμβανόμενες συνεδρίες χημειοθεραπείας. Στις αρχές του 2022, ανιχνεύθηκαν μεταστάσεις... Όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο του Σάο Πάολο «Άλμπερτ Αϊνστάιν», ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πέθανε από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων. Νοσηλευόταν από τις 29 Νοεμβρίου 2022. Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο οφειλόταν σε λοίμωξη του αναπνευστικού, μετά την προσβολή του από κορονοϊό και για την επαναξιολόγηση της θεραπείας του καρκίνου.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας σε επίσημη ανακοίνωσή της, κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης (29-12-2022) τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του Βραζιλιάνου μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε το ποδόσφαιρο.

Η Σάντος, η ομάδα στην οποία έλαμψε ως ποδοσφαιριστής ο θρυλικός Πελέ, ενημέρωσε επίσημα πως ο «αποχαιρετισμός» στον σπουδαίο Βραζιλιάνο, μέσω λαϊκού προσκυνήματος, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα (02-01-2023), στο γήπεδό της «Vila Belmiro».

Η σορός του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου θα μεταφερθεί απ' το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο στάδιο, τα ξημερώματα της Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, το φέρετρο του Πελέ θα τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου και ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης (03-01-2023).

Μετά την τελετή, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους του Σάντος.

Ακολούθως η σορός του θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το «παρών» μόνο τα μέλη της οικογένειας του Πελέ.

Η είδηση του θανάτου του Πελέ είναι πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA