Κατάρ Gate: Παράταση προφυλάκισης της Καϊλή - Δημητρακόπουλος: «Της έκαναν βασανιστήρια στις Βελγικές φυλακές...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κατάρ Gate: Παράταση προφυλάκισης της Καϊλή - Δημητρακόπουλος: «Της έκαναν βασανιστήρια στις Βελγικές φυλακές...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την συνέχεια της προφυλάκισής της Εύας Καϊλή αποφάσισαν οι Βέλγοι δικαστές, τουλάχιστον μέχρι τέλη Φερβουαρίου 2023, όπου θα ξανασυζητηθεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης της, με τον δικηγόρο της να κάνει λόγο για βασανιστήρια σε βάρος της...

Παρέμβαση στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» έκανε το πρωί της Παρασκευής (20-01-2023) με μαγνητοσκοπημένη δήλωση του, αμέσως μετά την παράταση της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή, ο συνήγορος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο δικηγόρος επέμεινε σε όσα υποστήριξε η Ελληνίδα κρατούμενη Ευρωβουλευτής, ότι υπέστη βασανιστήρια τις πρώτες ώρες της κράτησης της, με στόχο όπως υποστηρίζει να «σπάσει» κατά την ανάκριση και να ομολογήσει πράξεις που δεν γνωρίζει και δεν έχει σχέση με την τέλεση τους.

Αφού ανέφερε μια σειρά από περιστατικά που σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνιστούν, όπως είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, βασανιστήρια, ο συνήγορος της έκανε λόγο για «Μεσαίωνα».

«Όλα αυτά είχαν ως στόχο να την κάνουν να λυγίσει και να ομολογήσει. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προσθέτοντας πως η Εύα Καϊλή του είπε πως «Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχθώ μια κατηγορία που ουδέποτε έχω διαπράξει. Ουδέποτε δωροδοκήθηκα».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA