Ερντογάν σε Ελλάδα: «Καθίστε φρόνιμα και δεν θα σας χτυπήσουμε με τους πυραύλους...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Ερντογάν σε Ελλάδα: «Καθίστε φρόνιμα και δεν θα σας χτυπήσουμε με τους πυραύλους...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέες απειλές εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για τη δυναμική των πυραύλων «Tayfun» και για τους Έλληνες που πανικοβλήθηκαν, όπως ανέφερε...

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) δεν παρέλειψε να στείλει εκ νέου τα μηνύματά του προς την Ελλάδα.

«Δεν είχαμε εμείς πύραυλο, και τώρα που φτιάξαμε τον δικό μας, οι Έλληνες πανικοβλήθηκαν. Οι εφημερίδες γράφουν πρωτοσέλιδα: “Κοιμάστε κι ο Τούρκος στέλνει Tayfun από τη Σμύρνη”. Ο πύραυλος έχει εμβέλεια 561 χιλιομέτρων. Δεν είναι αρκετό. Πρέπει να την αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα. Ηρεμήστε, καθίστε φρόνιμα. Δεν έχουμε καμία σχέση εμείς με την Αθήνα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν», τόνισε.

Καλίν: «Η Τουρκία θα αντιδράσει άμεσα σε οποιαδήποτε επέκταση άνω των 6 μιλίων»

«Οποιαδήποτε επέκταση άνω των 6 μιλίων, όχι 12 μιλίων, θα αντιμετωπίσει την άμεση αντίρρηση, την αντίθεση και τη σφοδρή αντίσταση από την Τουρκία», προειδοποίησε νωρίτερα ο ειδικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια θα είναι η απάντηση της Τουρκίας εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων NTV.

Διότι, όπως υποστήριξε, εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα «χωρικά ύδατα στην Κρήτη, τα πλοία μας θα βγαίνουν στη Μεσόγειο από τα ελληνικά χωρικά ύδατα». Και αυτό, συμπλήρωσε, «δεν θα το αποδεχθούμε. Είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου».
Κατά το επιχείρημά του, «η επέκταση της Κρήτης στα 12 μίλια σημαίνει πως ένα πλοίο δικό μας ή διεθνές πλοίο που ξεκινά από την Μαύρη Θάλασσα, τον Μαρμαρά ή τις δικές μας περιοχές στο Αιγαίο, για να φτάσει στη Μεσόγειο θα πρέπει να περάσει μόνο από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Είναι εναντίον τους διεθνούς δικαίου, του δικαίου της Θάλασσας και τoυ εθιμικού δικαίου».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA