Που να κηδεύονταν και ως αρχηγός κράτους... - Όλα τα δρακόντεια μέτρα με 1.500 αστυνομικούς - Λαϊκό προσκύνημα, κλείσιμο δρόμων από το Σάββατο με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Που να κηδεύονταν και ως αρχηγός κράτους... - Όλα τα δρακόντεια μέτρα με 1.500 αστυνομικούς - Λαϊκό προσκύνημα, κλείσιμο δρόμων από το Σάββατο με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

Όλα είναι έτοιμα για την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (16-01-2023) στις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών όπου θα δώσουν το «παρών» συγγενείς, φίλοι και μέλη βασιλικών οικογενειών...

Από το Σάββατο (14-01-2023), θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα της αστυνομίας ενόψει της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς αναμένονται οι πρώτες αφίξεις Βασιλικών εκπροσώπων από την Ευρώπη οι οποίοι θα μείνουν σε ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος.

Θα διατεθούν περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί με κλείσιμο δρόμων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, καθώς η πομπή που θα μεταφέρει τη σορό στο Τατόι θα ακολουθηθεί η διαδρομή από τη Λεωφόρο Υμηττού, θα μπούνε στην Αττική οδό , θα βγει στην έξοδο Αθηνών - Λαμίας και από κει θα εισέλθει από τη Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση προς Τατόι, ενώ αναμένονται και δεκάδες πούλμαν από όλη την Ελλάδα προς την Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε:

Στις 6:00 το πρωί της Δευτέρας (16-01-2023) η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης στον Άγιο Ελευθέριο μέχρι τις 10:30, ενώ δεν αποκλείεται στην περίπτωση που υπάρχει αρκετός κόσμος να δοθεί παράταση κατά μία ώρα και να ολοκληρωθεί στις 11:30.

Στη συνέχεια η σορός Θα μεταφερθεί στο εσωτερικό του ιερού ναού της Μητρόπολης, όπου θα βρίσκονται με τα μέχρι τώρα δεδομένα 187 προσκεκλημένοι. Θα ακολουθηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο υψηλών προσώπων το οποίο σημαίνει ότι η είσοδος των προσκεκλημένων θα γίνει με σειρά αλλά και οι θέσεις τις οποίες θα κάτσουν αναλόγως το αξίωμα.

Στις 12:00 το μεσημέρι θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία πρωτοσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και τη συμμετοχή και άλλων μελών της Ιεράς Συνόδου. 

Ήδη έχουν μεταφερθεί καθίσματα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός ενώ από αύριο θα ξεκινήσουν και οι προετοιμασίες στο εσωτερικό της Μητρόπολης που θα αφορούν κυρίως χωροταξικές διατάξεις καθώς δεξιά από το φέρετρο θα κάτσει η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και απέναντί τους θα κάτσουν οι επίσημοι.

Τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι δρακόντεια τόσο γύρω από την Μητρόπολη αλλά και την Πλατεία Μητροπόλεως όσο και στην πλατεία Συντάγματος εκεί όπου θα διαμείνουν οι προσκεκλημένοι που θα έρθουν από το εξωτερικό.

Όταν ολοκληρωθεί η τελετή θα ξεκινήσει η πομπή που θα μεταφέρει τη σορό στο Τατόι εκεί όπου θα ταφεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή από τη Λεωφόρο Υμηττού θα μπούνε στην Αττική οδό θα βγει στην έξοδο Αθηνών-Λαμίας και από κει θα εισέλθει από τη Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση προς Τατόι.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:00 η οικογένεια θα παραθέσει δείπνο σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA