«Πανηγύρι» και στο ίντερνετ με τον θάνατο του Τέως - «Ξεθάβονται» από παλιά σεντούκια διάφορα σουβενίρ και πωλούνται... (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Πανηγύρι» και στο ίντερνετ με τον θάνατο του Τέως - «Ξεθάβονται» από παλιά σεντούκια διάφορα σουβενίρ και πωλούνται... (ΦΩΤΟ)

Φλιτζανάκια με κορώνες, κάδρα με βασιλική οικογένεια, γραμματόσημα με το πρόσωπο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ή Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ...

Αναμνηστικά από τη βασιλική οικογένεια «ξεθάβονται» από παλιά σεντούκια και πωλούνται στο διαδίκτυο.

Λιγότερο από έξι μήνες μετά από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισσάβετ και μετά την είδηση του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου της Ελλάδας, μεγάλο ενδιαφέρον σημειώνεται ξανά στις διαδικτυακές πλατφόρμες αγοραπωλησίας μεταχειρισμένων αντικειμένων, για αναμνηστικά σουβενίρ του εκλιπόντος και της βασιλικής οικογένειας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ κάτοχοι αντικειμένων, αμέσως μετά το θάνατο του τέως βασιλιά στήνουν άτυπα ένα «χρηματιστήριο» ειδών σε πλατφόρμες όπως το eBay -αλλά και στο Marketplace του Facebook, οικογενειακά κειμήλια τα οποία βρίσκονταν, συχνά ξεχασμένα σε αποθήκες σπιτιών.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που συναντά κανείς, είναι φλυτζάνια και κούπες με τη μορφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ευχετήριες κάρτες από το γάμο του γιου του Παύλου με τη Μαρί Σαντάλ το 1995, μαχαιροπίρουνα με τη σκαλιστή κορώνα στη βάση τους, επιστολές με την υπογραφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου Γραμματόσημα του 1956 με τις μορφές μελών της βασιλικής οικογένειας «ξεκινούν» από την τιμή των 3,4 ευρώ έκαστο (η τιμή ανεβαίνει αναλόγως του ενδιαφέροντος των αγοραστών).

Οι τιμές των σουβενίρ της βασιλικής οικογένειας Ενδεικτικά, μερικά από τα αντικείμενα των οποίων οι τιμές «χτυπούν κόκκινο» αυτές τις ημέρες, είναι τα εξής:

- Ευχετήρια κάρτα με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Β’ πωλείται περί τα 180 ευρώ.

- Σπάνιο γραμματόσημο των 50 δραχμών τότε, που απεικονίζει τον τέως βασιλιά σε άλογο, πωλείται σήμερα περί τα 360 ευρώ.

- Πάνω από 900 ευρώ κοστίζει γιγαντοαφίσσα τοίχου – ολόσωμη ασπρόμαυρη φωτογραφία του τέως.

- Κορνίζα με τον ένστολο Κωνσταντίνο τιμάται 232,48 ευρώ.

- Αυτόγραφο του άλλοτε βασιλικού ζεύγους πωλείται, κορνιζαρισμένο, προς 743,94 ευρώ.

- Αντίτυπο του πολυσυζητημένου προσκλητήριου γάμου του βασιλικού ζεύγους, πωλειται προς 464,96 ευρώ.

- Ένα μπρελόκ με τον τέως (τιμή 19 ευρώ) από το Facebook.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA