Ειδικό Δικαστήριο: Την αθώωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Καλογρίτσα πρότεινε η Εισαγγελέας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ειδικό Δικαστήριο: Την αθώωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Καλογρίτσα πρότεινε η Εισαγγελέας (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώνεται το Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός του κόμματος, Νίκος Παππάς (ο οποίος δεν έδωσε καθόλου το παρών στη πολύμηνη δίκη κάνοντας λόγο από την αρχή για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του), για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σχετικά με το διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών το 2016, ενώ κατηγορούμενος στην ίδια δίκη είναι και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας...

Το απόγευμα της Παρασκευής (10-02-2023) έγινε η αγόρευσης της Εισαγγελέως της Έδρας, Όλγας Σμυρλή, -είναι Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου-, και η πρόταση της ήταν πλήρως απαλλακτική τόσο για τον Νίκο Παππά όσο και για τον Χρήστο Καλογρίτσα προτείνοντας την αθώωση τους, καθώς, όπως είπε, τα στοιχεία έδειξαν ότι δεν διέπραξαν το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται.

«Ο Νικος Παππάς δεν διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ούτε ο Καλογρίτσας διέπραξε τη συνέργεια στο αδίκημα αυτό... Ο κατηγορούμενος Καλογρίτσας προσπαθεί να μη χάσει τα 3 εκατ. ευρώ. Με κάθε τρόπο. Ακόμη και με το να είναι κατηγορούμενος σε αυτό το δικαστήριο. Δεν προέκυψε ότι ο Καλογρίτσας είχε αφοσίωση στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο γραφείο του τον επισκέπτονταν και άλλα πρόσωπα. Είχε συνεργασία, όπως αναφέρθηκε και με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος κατόπιν έγινε στέλεχος σε άλλο κόμμα...», είπε στον επίλογο της αγόρευσής της η Εισαγγελέας της έδρας. 

Σχετικά με τη μάρτυρα - γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, η Εισαγγελέας ανέφερε:

«Δεν φαίνονται αληθοφανή όσα κατέθεσε η κ. Ευθαλία Διαμαντή. Ήταν η ευκαιρία για να δώσει πολιτικές διαστάσεις, επέλεξε να αναφέρει θέματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Επέλεξε να μπει σε αυτό το δικαστήριο ως μάρτυρας υπό το φως της δημοσιότητας. Περιέπεσε σε αντιφάσεις και τα οψίμως αναφερόμενα περί ροής χρημάτων για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού κλονίζουν την αξιοπιστία της συγκεκριμένης μάρτυρα».

Κλείνοντας το σκέλος που αφορά στο Νίκο Παππά και τη σχέση του με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, η Εισαγγελέας είπε:

«Δεν ήταν ο άβουλος μπροστινός ο Χρήστος Καλογρίτσας. Έίχε όνειρο ο Καλογρίτσας να γίνει ο νέος Μπόμπολας, πήρε δάνεια από την Attica Bank, προέκυψε ότι έκανε μεγάλο αγώνα για να βρει τα χρήματα για την εταιρία στην οποία συμμετείχε ο γιος του. Ο γιος του έμεινε εκτός κατηγορίας από αυτό το βούλευμα. Περί αυτού του εγχειρήματος μαρτυρούν οι τραπεζίτες».

Πλέον αναμένεται η απόφαση των Δικαστών της Έδρας για την υπόθεση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA