ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ από την ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας της ΕΛΟΠΥ παρουσία του Υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου - Στα 3,5 εκατ. ευρώ ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2023 με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγωγές | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ από την ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας της ΕΛΟΠΥ παρουσία του Υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου - Στα 3,5 εκατ. ευρώ ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2023 με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγωγές

Με την παρουσία των 22 Μελών και Στελεχών των εταιριών της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας, εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, βουλευτών, υπηρεσιακών παραγόντων, συνεργατών και τα εμπορικά και δημοσιογραφικά τμήματα των ΜΜΕ, έγινε στις 14 Φεβρουαρίου 2023 στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας «Divani Caravel», η ετήσια εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΕΛΟΠΥ...

Προηγουμένως, είχε πραγματοποιηθεί η 18η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης κατά την οποία:

• Παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός και οι δράσεις του 2022

• Εγκρίθηκε ομόφωνα o οικονομικός προϋπολογισμός του 2023 που θα προσεγγίσει τα 3.5 εκατ.ευρώ

• Συμφωνήθηκε η επέκταση του προωθητικού προγράμματος της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στις ΗΠΑ, με ποσό επένδυσης €1.0εκ

• Συζητήθηκε η ομαλή μετάβαση από το ΕΠΑΛ 2014 – 2020 στο ΠΑΛΥΘ 2021 - 2027

• Έγινε ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά και θεσμικά θέματα

Επίσης, συζητήθηκαν:

• Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

• Το μέλλον της οργανικής υδατοκαλλιέργειας

• Η υγεία των εκτρεφόμενων οργανισμών σε σχέση με τα πρότυπα ευζωίας που έχει θεσπίσει η ΕΛΟΠΥ

• Ο ανταγωνισμός από τρίτες χώρες

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της ΕΛΟΠΥ σε προγράμματα που προάγουν την αποτελεσματική λειτουργία του κλάδου, το ΕΛΚΕΘΕ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρουσίασαν στη Γενική Συνέλευση το πρόγραμμα AquaSafe, ένα γεωπληροφοριακό σύστημα υποστήριξης της υδατοκαλλιέργειας ακρίβειας.

Την εκδήλωση κοπής πίτας προλόγισε ο Ευβοιώτης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιος για τα θέματα Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας Σίμος Κεδίκογλου, που αναφέρθηκε στη θετική συνεργασία του ΥΠΑΑΤ με την ΕΛΟΠΥ και τη διαχρονική στήριξη του Υπουργείου με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πράττει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να στηρίξει τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου και στο χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και την ανοδική πορεία του, παρά τον αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό. Εξέφρασε δε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια εξηγώντας ότι «ακολουθείτε πιστά τη φιλοσοφία μας, δηλαδή πώς να αξιοποιήσει η Ελλάδα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ιχθυοκαλλιέργειες το απέδειξαν και θα το αποδεικνύουν πάντα», είπε. Επανέλαβε ότι «οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν το νούμερο ένα εξαγωγικό προϊόν της χώρας στον πρωτογενή τομέα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κλάδος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις χώρες» και εξήρε τις εξαγωγική δυναμική του σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία. Ο Σίμος Κεδίκογλου δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους και συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΕΛΟΠΥ Απόστολο Τουραλιά για το έργο του. «Καταφέρατε να εξελίξετε την ποιότητα του προϊόντος χάρη στο ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων σας, όπως η μεταποίηση. Είναι καθήκον μας η βοήθεια προς τον κλάδο σας», κατέληξε.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Σταύρου Αραχωβίτη, πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε ακολούθως η Διευθύντρια του γραφείου του Καλλιόπη Κοκκινάκη, ενώ το παρών έδωσε και η Κατερίνα Μπατζελή, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΟΠΥ Απόστολος Τουραλιάς, αναφέρθηκε στον απολογισμό του έργου της ΕΛΟΠΥ και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, με κύρια απόφαση το 2023 να οριστεί ως βασικός στόχος ανάπτυξης του κλάδου η αγορά της Αμερικής. Με αυτήν την κίνηση της, η ΕΛΟΠΥ γίνεται ακόμα πιο εξωστρεφής με μετρήσιμους στόχους και αποτελέσματα σε Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές. Στα πλαίσια προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΕΛΟΠΥ προσφέρει το αντίτιμο του φλουριού σε προγράμματα που στηρίζουν τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους της ΕΛΟΠΥ για το έργο τους κάνοντας ειδική μνεία στους στενούς συνεργάτες του και συγκεκριμένη στην Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΟΠΥ, Ισμήνη Μπογδάνου η οποία ήταν και η συντονίστρια της εκδήλωσης, στην Λαμπρινή Καρναβά, στην Κατερίνα Λύτρα, στον Γιάννη Πελεκανάκη και στην Λόλη Μοσχοβάκη η οποία εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό της ΕΛΟΠΥ.

Δείτε ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ που κατέγραψε η κάμερα του EviaZoom.gr:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA