Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ: Εκτιμήσεις για τουλάχιστον 20.000 νεκρούς σε Τουρκία και Συρία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ: Εκτιμήσεις για τουλάχιστον 20.000 νεκρούς σε Τουρκία και Συρία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκτίμηση ότι οι νεκροί του φονικού σεισμού 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία την Δευτέρα (06-02-2023) μπορεί να υπερβούν τους 20.000 προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ενώ οι ανθρώπινες απώλειες στις δύο χώρες ανεβαίνουν συνεχώς όπως και οι χιλιάδες τραυματίες...

Την ίδια ώρα διεθνείς αποστολές καταφθάνουν στην Τουρκία για βοήθεια. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, πυροσβέστες από την ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα.

Τουλάχιστον 5.775 κτίρια κατέρρευσαν διαπιστωμένα μετά το σεισμό, σύμφωνα με τον Ορχάν Τατάρ, γενικό διευθυντή της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD). Ωστόσο, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε 11.342 κλήσεις για κατάρρευση σπιτιών, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστεί τις επόμενες ώρες.

Εκτός από την έλλειψη στέγης για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, στα άμεσα προβλήματα εντάσσεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των τραυματιών, καθώς η εκπρόσωπος της UNICEF στο Χαλέπι προειδοποίησε πως τα νοσοκομεία στη Συρία είναι «εντελώς υπερφορτωμένα». Εν τω μεταξύ, περίπου 500 μέλη του προσωπικού της ανθρωπιστικής ιατρικής οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» εργάζονται ήδη στην περιοχή της Συρίας, μερικοί από τους οποίους έχουν μέλη της οικογένειάς τους, που χάθηκαν στον φονικό σεισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA