Για την επίθεση μέσα στο δικαστήριο: Μήνυση δύο δημοσιογράφων σε Κούγια και αναφορά στους αστυνομικούς που δεν επενέβησαν - «Από την 108η θέση που βρισκόμαστε στην Ελευθερία του Τύπου θα βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Για την επίθεση μέσα στο δικαστήριο: Μήνυση δύο δημοσιογράφων σε Κούγια και αναφορά στους αστυνομικούς που δεν επενέβησαν - «Από την 108η θέση που βρισκόμαστε στην Ελευθερία του Τύπου θα βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο...» (ΦΩΤΟ)

Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου την Παρασκευή (17-02-2023) ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, επιτέθηκε στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Μπαμ» Νίκο Νικολετάκη (δείτε ΕΔΩ και την προηγούμενη ανάρτηση για το θέμα)...

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε κατά του δημοσιογράφου, τον οποίο εξύβρισε και χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς και κατά του δημοσιογράφου - διευθυντή της εφημερίδας, Πέτρο Κουσουλού.

«Εσύ έγραψες αυτό το κατάπτυστο άρθρο για εμένα;», ρώτησε τον δημοσιογράφο ο Αλέξης Κούγιας, με τον Νίκο Νικολετάκη να απαντά όχι. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα που επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες, ο δικηγόρος προσπάθησε να τον χτυπήσει στο πρόσωπο και να του κλείσει τη μύτη.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός ξεκαθάρισε πως θα υποβάλλουν μήνυση κατά του Αλέξη Κούγια:

«Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 θα κατατεθεί μήνυση σε βάρος του Αλέξη Κούγια και θα έχει την ευκαιρία στα δικαστήρια να απολογηθεί για όλα αυτά τα οποία είπε και γι’ αυτή την απρόκλητη επίθεση. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα, αλλά με την ελευθερία του Τύπου. Εάν φτάσουμε στο σημείο δικηγόροι μέσα στις δικαστικές αίθουσες να επιτίθενται σε δημοσιογράφους, να τους προπηλακίζουν, να επιχειρούν να τους χτυπήσουν, να εξυβρίζουν άλλους δημοσιογράφους χωρίς να κουνιέται φύλλο, τότε νομίζω πως από την 108η θέση που βρισκόμαστε στην ελευθερία του Τύπου θα βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Ο Πέτρος Κουσουλός έκανε λόγο παράλληλα για «χλιαρή αντίδραση» εκ μέρους των αστυνομικών, καθώς του μετέφεραν ότι η παρέμβασή τους δεν ήταν άμεση και σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθεί αναφορά σε βάρος τους.

«Από τη στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση της Πάτρας όσοι ασχολούμαστε με την υπόθεση υφιστάμεθα ένα απίστευτο bullying. Αυτό το bullying που θέλει να επιβάλει δεν θα περάσει. Αυτό το διαρκές slap σε δημοσιογράφους δεν θα περάσει. Εάν νομίζει ότι έχει το ακαταδίωκτο ή σε κάθε περίπτωση το ακαταλόγιστο, νομίζω ότι θα διαψευθεί πολύ σύντομα», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA