Ολόκληρη η ομιλία Μητσοτάκη στη Λαμία: «Έρχονται επενδύσεις στην Στερεά Ελλάδα με 540 έργα ύψους 4,2 δισ.» - Τι δήλωσε για την Εύβοια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ολόκληρη η ομιλία Μητσοτάκη στη Λαμία: «Έρχονται επενδύσεις στην Στερεά Ελλάδα με 540 έργα ύψους 4,2 δισ.» - Τι δήλωσε για την Εύβοια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το επενδυτικό σχέδιο για την Στερεά Ελλάδα παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λαμία την Δευτέρα (27-03-2023)...

Στην ομιλία που πραγματοποίησε τόνισε αρχικά:

«Η καρδιά της Ρούμελης είναι σήμερα γαλάζια. Και με τη δική σας δυναμική παρουσία να γίνεται η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφιβάλλουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη παράταξη που εγγυάται τη σταθερότητα. Αλλά και η μεγάλη παράταξη που ταυτόχρονα εξασφαλίζει και την πρόοδο του τόπου μας. Εμείς μόνο μπορούμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο μέλλον που της αξίζει και θα το κάνουμε. Θα κερδίσουμε στις επόμενες εκλογές για να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα μπροστά. Για να αλλάξουμε τη χώρα πιο τολμηρά, πιο αποτελεσματικά, για την ατομική και συνολική μας προκοπή και για μία πατρίδα που θα μας κάνει πραγματικά υπερήφανους. Ο Μάιος είναι κοντά, φέρνοντας μαζί του και μία νέα άνοιξη με το διπλό δικό σας μήνυμα. Είναι ένα μήνυμα αναστοχασμού, αλλά και συλλογικής ανασυγκρότησης μετά την τραγωδία των Τεμπών. Είναι παράλληλα και ένα εγερτήριο σύνθημα μάχης για να μείνει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας, σαρώνοντας όσες νησίδες καθυστέρησης ακόμα αντιστέκονται με το φως της νέας Ελλάδας. Ένα φως που πρέπει να απλωθεί παντού και σε όλους...»

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για 540 έργα με ένα συνολικό ύψος προϋπολογισμού 4,2 δισ. κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο διπλασιασμό των χρημάτων που παίρνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το ΕΣΠΑ, καθώς από τα 196 εκατομμύρια ευρώ την προηγούμενη προγραμματική περίοδο φτάνει τώρα στα 426 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο πρόγραμμα ανάκαμψης το οποίο «έρχεται να στηρίξει τις επιλογές της περιφέρειας» όπως είπε.

Σε ό,τι αφορά τα έργα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας -το γνωστό ε65 -τονίζοντας ότι «καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια για να ξεμπλοκάρει το συγκεκριμένο έργο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να προωθηθεί», στάθηκε ιδιαίτερα στο δρόμο Λαμίας-'Αμφισσας που ανακοινώθηκε ότι ξεκινά το επόμενο διάστημα και όπως υπογράμμισε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «πρόκειται για ένα δύσκολο και ακριβό έργο», ενώ παράλληλα στάθηκε και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τους πόρους από το ταμείο Ανάκαμψης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην 5ωρη διαδικασία διαπραγματεύσεων το καλοκαίρι του 2020 όπου εξασφαλίστηκαν συγκεκριμένοι πόροι, τονίζοντας πως «μέσα από αυτούς υλοποιούνται προτάσεις της περιφέρειας και ουσιαστικά τα αρμόδια υπουργεία προσπαθούν με την διανομή των χρημάτων και την ένταξη των έργων να υπηρετήσουν μία ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη τη χώρα».

Μιλώντας για την οικονομία είπε πως «η ανάπτυξη εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας. Έχουμε όμως μία οικονομία, δεν θα κουραστώ να το λέω, που είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη, με ανάπτυξη πρακτικά κοντά στο 6%, με τον μέσο όρο της ευρωζώνης να είναι λίγο παραπάνω από τρία. Αυτή την Ελλάδα παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, γιατί το 2019 παραλάβαμε την Ελλάδα ουραγό» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Βόρεια Εύβοια μιλώντας για τον οδικό άξονα που αποτελεί το σημαντικότερο έργο υποδομής που όπως είπε «θα βγάλει επιτέλους στη βόρεια Εύβοια από την απομόνωση και θα μπορέσει να της δώσει πραγματικά μία νέα προοπτική».

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις χρηματοδοτήσεις για τον τουρισμό και τις υπόλοιπες δράσεις στην ίδια περιοχή.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA