Βενετία: Φουλ στη κόκα αλλά καμία σύλληψη! Με 850 κιλά κοκαΐνης φορτωμένο το πλοίο του μεγαλοεφοπλιστή Λασκαρίδη - «Δεν έχουμε σχέση, δεν γνωρίζουμε πως βρέθηκαν στο πλοίο...», λέει η εταιρεία "Laskaridis Shipping" (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βενετία: Φουλ στη κόκα αλλά καμία σύλληψη! Με 850 κιλά κοκαΐνης φορτωμένο το πλοίο του μεγαλοεφοπλιστή Λασκαρίδη - «Δεν έχουμε σχέση, δεν γνωρίζουμε πως βρέθηκαν στο πλοίο...», λέει η εταιρεία "Laskaridis Shipping" (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Φορτωμένο με 850 κιλά κοκαΐνη εντοπίστηκε στη Βενετία το πλοίο «Atlas» του Έλληνα μεγαλοεφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη...

Νέο «σεισμό» στο χώρο της ναυτιλίας προκάλεσε η είδηση ότι οι Ιταλικές Αρχές εντόπισαν στη Βενετία.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εντόπισαν την κοκαΐνη σε 570 δέματα, βάρους 850 κιλών, στο πλοίο «Atlas» το οποίο ανήκει στην εταιρεία «Laskaridis Shipping» που διοικεί ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λασκαρίδης το οποίο έχει σημαία Λιβερίας.

Τα πακέτα εντοπίστηκαν στους αγωγούς εξαερισμού του πλοίου που έπλεε ανοικτά της πόλης της Βενετίας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κανένας από τους ναυτικούς δεν συνελήφθη αλλά γίνονταν συνεχείς έρευνες στο πλοίο, έρευνες οι οποίες είχαν ξεκινήσει από την Τρίτη.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου, έφτασε στις 17 Απριλίου ανοικτά της Βενετίας και παρέμεινε αγκυροβολημένο εκεί το πρωί της Παρασκευής 21 Απριλίου 2023.

Όπως τονίζουν τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης κανένα μέλος του πληρώματος του πλοίου δεν συνελήφθη.

ΒΙΝΤΕΟ: 

Το πλοίο που ήταν φορτωμένο με 850 κιλά κοκαΐνης και ο εφοπλιστής - ιδιοκτήτης του πλοίου Πάνος Λασκαρίδης:

«Ούτε το πλοίο, ούτε το πλήρωμα εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στο σχετικό συμβάν» αναφέρει η Laskaridis Shipping...

Ανακοίνωση με την οποία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με το φορτίο κοκαΐνης που εντοπίστηκε στο πλοίο Atlas στην Ιταλία, εξέδωσε ο όμιλος Λασκαρίδη και συγκεκριμένα η εταιρεία Laskaridis Shipping, στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο πλοίο, ενώ όπως επισημαίνεται ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία εμπλέκεται στην υπόθεση.

Όπως υπογραμμίζεται το φορτίο φέρεται να είχε τοποθετηθεί «στις θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού του πλοίου – περίπου 11 μέτρα κάτω από την ίσαλο γραμμή». Ένα μέρος που όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση «δεν είναι προσβάσιμο από το εσωτερικό του και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας του εφοπλιστή «Laskaridis Shipping»:

«Η εταιρεία Laskaridis Shipping, εμπορικός διαχειριστής του πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου ATLAS (IMO: 9642368), συνδράμει στις έρευνες των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην Ιταλία μετά την ανακάλυψη ύποπτου λαθρεμπορίου (που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη) στις θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού του πλοίου – περίπου 11 μέτρα κάτω από την ίσαλο γραμμή. Οι θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού είναι ένα μέρος του πλοίου που δεν είναι προσβάσιμο από το εσωτερικό του και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες. Το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι φόρτωσης στο Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε, μέσω του Γιβραλτάρ για πετρέλευση, στη Βενετία της Ιταλίας για εκφόρτωση στις 17 Απριλίου 2023. Το λαθρεμπόριο εντοπίστηκε από τις τοπικές αρχές ενώ το πλοίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Βενετίας. Έκτοτε το πλοίο προχώρησε στον ελλιμενισμό, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, και οι εμπορικές εργασίες για την εκφόρτωση εξελίσσονται ομαλά».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA