Αυτός είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας που συνέλαβε το FBI στο Παρίσι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας - Είχε στενές σχέσεις στην Ελλάδα με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία την οποία προμήθευε μάλιστα με αλεξίσφαιρα γιλέκα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αυτός είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας που συνέλαβε το FBI στο Παρίσι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας - Είχε στενές σχέσεις στην Ελλάδα με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία την οποία προμήθευε μάλιστα με αλεξίσφαιρα γιλέκα (ΦΩΤΟ)

Στρατιωτικό εξοπλισμό στη Ρωσία ως κατάσκοπος κατηγορείται ότι εξήγε Έλληνας επιχειρηματίας, που συνελήφθη από το FBI στις 9 Μαΐου 2023 στο Παρίσι από το FBI μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Αμερική...

Πρόκειται για τον Νίκο Μπογονικολό, (φωτο πάνω), ο οποίος είναι Πρόεδρος Ομίλου εταιρειών με έδρα την Ελλάδα και την Ολλανδία.

Την σύλληψή του ανακοίνωσαν, μία εβδομάδα μετά (18-05-2023), οι Εισαγγελικές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Ενώ λειτουργούσε ως συνεργάτης του ΝΑΤΟ, ο κατηγορούμενος και η εταιρεία του βοηθούσαν τη Ρωσία να αναπτύξει νέας γενιάς οπλισμό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Μπρέον Πις.

«Οι κατηγορίες αποδεικνύουν τη σταθερή προσπάθειά μας ώστε ευαίσθητα προϊόντα τεχνολογίας να μην πέσουν στα χέρια αντιπάλων μας, όπως η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν», σημείωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, αίσθηση έχουν προκαλέσει, όπως αποκαλύπτεται, οι στενές σχέσεις και επαφές που είχε ο Έλληνας επιχειρηματίας Νίκος Μπογονικολός με στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο διαδίκτυο μάλιστα υπάρχουν δημοσιεύματα ότι είχε κάνει δωρεά ενός υποβρύχιου μηχανήματος στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ενώ προμήθευε την ΕΛ.ΑΣ με αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Από την ημέρα της σύλληψής του στο Παρίσι, ο Νίκος Μπογονικολός παραμένει κρατούμενος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη νομικής φύσης διαδικασίες για την έκδοσή του στις ΗΠΑ δυνάμει του σχετικού εντάλματος. H έρευνα εις βάρος του ξεκίνησε το 2018 από το αμερικανικό FBI.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA