Δήλωση της Θεοδώρας Ακριώτου για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δήλωση της Θεοδώρας Ακριώτου για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, Θεοδώρα Ακριώτου, απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση - δήλωση στο EviaZoom.gr για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου 2023:

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να αποδεχτείς την τόσο μεγάλη ήττα που μας επιφύλασσε η κάλπη της 21ης Μάη και είναι ακόμα πιο δύσκολο να κατανοήσεις πως 40% των ψηφοφόρων τούτης της Χώρας επιβράβευσε ή έστω προτίμησε να συνεχίσει να κυβερνάται από τη ΝΔ.

Από την πιο ανάλγητη και αυταρχική κυβέρνηση και τον πιο αλαζόνα πρωθυπουργό στη σύγχρονη ιστορία μας- αποδεδειγμένα από νούμερα , στατιστικές και πεπραγμένα αλλά κυρίως βιωμένα σε κάθε σπίτι.

Τρομάζω ως πολίτης, ως μαμά, ως άνθρωπος που αγαπά τον τόπο του και το περιβάλλον, ως νοικοκυριό που επιβιώνει σε επισφάλεια με έναν μισθό, τι είναι ικανοί να κάνουν με νέα νωπή εντολή διακυβέρνησης όταν ήδη στα 4 προηγούμενα δεν άφησαν σχεδόν τίποτε όρθιο.

Τρομάζω με τις εικόνες του μέλλοντος, της εξαθλίωσης, της άλωσης κάθε τι δημοσίου και συμφέροντος για την κοινωνία των πολλών, για τα δικαιώματα μας.

Έχουμε ευθύνη ως κόμμα, ως αριστερά; Έχουμε. Γιατί δεν πείσαμε την κοινωνία.

Μπορούσαμε μέσα σε έναν τόσο ανηλεή πόλεμο που δεχόμασταν;

Μπορούσαμε όταν απέναντι μας είχαμε ένα τόσο οργανωμένο καθεστώς διαπλοκής σε όλα τα επίπεδα;

Μπορούσαμε όταν η αντιπολίτευση των υπόλοιπων δημοκρατικών και αριστερών κομμάτων εξαντλούνταν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα; Δεν ξέρω αν μπορούσαμε, αλλά έπρεπε.

Ξένισε και τελικά φόβισε την κοινωνία η πρόταση για συνεργατική κυβέρνηση στη βάση της "απλής αναλογικής"; Μάλλον, αλλά το να προκρίνεις προοδευτικές τομές (πρακτικές που ακολουθούν ήδη στην πλειοψηφία τους οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης) είναι ταυτοτικό χαρακτηριστικό της Αριστεράς.

Δεκάδες μικρά ή μεγάλα "γιατί" και "επειδή" μας οδήγησαν όμως στο αποτέλεσμα αυτό. Τώρα όσο πιο γρήγορα γίνεται σηκωνόμαστε, τινάζουμε τις σκόνες της πτώσης από πάνω μας και προχωρούμε πιο αποφασισμένα και πιο συντονισμένα από ποτέ!

Πάμε πάλι έξω στο δρόμο και στα καφενεία συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες να μιλήσουμε στους απογοητευμένους, στους φοβισμένους, στους αμέτοχους να τους πάρουμε από το χέρι!

Να τους εξηγήσουμε τι σημαίνει η πολυπόθητη αυτοδυναμία για τη ΝΔ, να τους εξηγήσουμε τι είναι αυτό που ήδη ανέφεραν στα επινίκια, την Αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να μπορούν ακάθεκτοι να ιδιωτικοποιήσουν την Παιδεία, την Υγεία, τον αέρα που αναπνέουμε και να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών μας μια για πάντα. Τίποτα δεν τελείωσε!

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε έναν και κάθε μια από του 4.000 που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Δεσμεύομαι να είμαι ακόμη περισσότερο παρούσα, παντού και δίπλα σε όλες τις αγωνίες και τους αγώνες μας για τη κοινωνία και το νησί μας!

Καλή δύναμη στον εκλεγμένο Βουλευτή μας Συμεών Κεδίκογλου».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA