Δημοτικές Εκλογές Αλβανία - Χειμάρρα: Εκλέχθηκε Δήμαρχος ο ομογενής Μπελέρης που συνελήφθη και προφυλακίστηκε στην Αλβανία για εξαγορά ψήφων (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημοτικές Εκλογές Αλβανία - Χειμάρρα: Εκλέχθηκε Δήμαρχος ο ομογενής Μπελέρης που συνελήφθη και προφυλακίστηκε στην Αλβανία για εξαγορά ψήφων (ΦΩΤΟ)

Νίκησε τελικά ο προφυλακισμένος υποψήφιος Δήμαρχος, Φρέντι Μπελέρης, εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα, επικρατώντας του Γκιόργκι Γκόρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας (15-05-2023)... 

Ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη από Αλβανούς και έχει προφυλακιστεί σε φυλακές Ο νέος δήμαρχος Χιμάρας βαρύνεται με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων και δικάζεται σε πρώτο βαθμό στον Αυλώνα της Αλβανίας, μία εξέλιξη που έφερε έντονη αντίδραση από την Ελλάδα, η οποία ζητά άμεσα την απελευθέρωση του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την ανακοίνωση του νικητή, σημειώθηκε ένταση στη Χειμάρρα, όταν έγινε γνωστό ότι διακόπηκε η καταμέτρηση. Τότε, οι πολίτες πήγαν να διαμαρτυρηθούν, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία. 

Καταγγελίες και μπλόκο στη διαδικασία

Το πρωί υπήρχαν καταγγελίες για μπλοκάρισμα της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων σε εκλογικά κέντρα, όπου επικράτησε ένταση.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Γκιόρκι Γκόρο προηγείτο με εκατοντάδες ψήφους, αλλά αυτό άλλαξε στις τελευταίες κάλπες που καταμετρήθηκαν.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA