Εκλογές 2023: «Συμβόλαιο Αλλαγής» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία - Δέσμευση για ίδρυση δημοκρατικού κράτους με πλήρη κάθαρση του παρακράτους, της διεφθαρμένης "Δικαιοσύνης", της διεφθαρμένης ΕΛ.ΑΣ, κ.α. - Δείτε όσα παρουσίασε ο Τσίπρας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εκλογές 2023: «Συμβόλαιο Αλλαγής» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία - Δέσμευση για ίδρυση δημοκρατικού κράτους με πλήρη κάθαρση του παρακράτους, της διεφθαρμένης "Δικαιοσύνης", της διεφθαρμένης ΕΛ.ΑΣ, κ.α. - Δείτε όσα παρουσίασε ο Τσίπρας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το προεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με την ονομασία «Συμβολαίο Αλλαγής» για την τετραετία 2023 - 2027 παρουσίασε ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας...

«Διότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένα κράτος Ευρωπαϊκού Δικαίου. Να μην ξαναζήσουμε ποτέ αυτό το παρακράτος, αυτή την κατάχρηση εξουσίας, αυτή την χειραγώγηση και κατάπτωση των αξιών και των δημοκρατικών θεσμών. Γιατί δεν πάει άλλο με το παρακράτος, την διαφθορά, την διαπλοκή, με το κράτος των κολλητών, με τις γαλάζιες ακρίδες που εφόρμησαν στο δημόσιο πλούτο, με τη γενικευμένη αδικία, την οικογενειοκρατία. Ήρθε η ώρα να πούμε : Ως εδώ με όλα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, προτού προχωρήσει στην ανάλυση των 11 άρθρων.

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Όλες οι παρεμβάσεις και οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν ένα μεγάλο εθνικό στόχο: «Να γίνει η Ελλάδα μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Ένα δημοκρατικό, κοινωνικό κράτος των πολιτών, της ισότητας, της διαφάνειας, της εμπιστοσύνης, της αποτελεσματικότητας με στόχο την ανάπτυξη ισχυρών θεσμών που οι πολίτες και το διεθνές περιβάλλον θα εμπιστεύονται σε όλες τις πτυχές της κρατικής λειτουργίας.

Πλήρης επαναφορά της πολιτικής και κοινωνικής λογοδοσίας, την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και την εξάλειψη των διακρίσεων.

Η Ελλάδα δεν ανήκει στους πλούσιους και τους ισχυρούς. Η Ελλάδα δεν ανήκει σε λίγες οικογένειες που διαμοιράζουν το πλούτο και τα ιμάτιά της. Η Ελλάδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες».

Οι σημαντικές δεσμεύσεις του προγράμματος με την ονομασία «Συμβολαίο Αλλαγής» είναι:

- Η ίδρυση νέου δημοκρατικού κράτους, επαναφορά της Δημοκρατίας,

- Πλήρης κάθαρση του παρακράτους,

- Πλήρης αποκατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα,

- Πλήρης κάθαρση της Δικαιοσύνης,

- Πλήρης κάθαρση της ΕΛ.ΑΣ,

- Η πάταξη της γενικευμένης διαφθοράς,

- Η πάταξη της εργαλειοποίησης της δικαστικής εξουσίας,

- Η πάταξη του αυταρχισμού

- Η επαναφορά της Δημοκρατίας

Το πρόγραμμα «Συμβολαίο Αλλαγής» αναφέρει χαρακτηριστικά:

- Μεταρρυθμίζουμε το κράτος, για περισσότερη αξιοκρατία, λογοδοσία, δικαιοσύνη.

-  Αποκαθιστούμε την δικαιοσύνη.

-  Πλήρης ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την απονομή της Δικαιοσύνης.

- Πλήρης αποσύνδεση της εξέλιξης των Δικαστών από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία,

- Αξιοκρατία, διαφάνεια, κριτήρια, εποπτεία στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

-  Ενισχύουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και θεσπίζουμε εντατικούς αυστηρούς ελέγχους. 

- Μεταρρυθμίζουμε πλήρως τη λειτουργία και το θεσμικό πλαίσιο της Ελληνικής Αστυνομίας.

-  Ενισχύουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και θεσπίζουμε εντατικούς αυστηρούς ελέγχους.

- Καταργούμε το νόμο του επιτελικού κράτους.

- Καμία θέση πάγιας διοικητικής ιεραρχίας δεν καταλαμβάνεται από μετακλητό υπάλληλο.

- Ενισχύουμε τον ΑΣΕΠ: το σύνολο των προσλήψεων γίνεται υπό την εποπτεία του

- Θεσμοθετούμε Διαύγεια για τη παρακολούθηση των τεχνικών έργων και Ψηφιακό μητρώο για όλες τις δημόσιες υποδομές.

- Επαναφέρουμε την ΕΥΠ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Καταργούμε τη τροπολογία που δεν επιτρέπει τη γνωστοποίηση παρακολούθησης από την ΕΥΠ μετά την ολοκλήρωσή της. Ορίζουμε νομοθετικά τον ορισμό της εθνικής ασφάλειας.

- Καταργούμε όλες τις ποινικές ασυλίες. Όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο.

- Καταργούμε τις δυσμενείς διατάξεις του ν.4800/2021 για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια και εκσυγχρονίζουμε το οικογενειακό δίκαιο.

- Αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό, από 01.07.2023, στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και θεσμοθετούμε την ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους.

- Ξεπαγώνουμε τις τριετίες ώστε να επιτευχθεί άμεση γενναία αύξηση του μέσου μισθού

- Αυξάνουμε τους μισθούς στο Δημόσιο τομέα, από 01.07.23, κατά 10%.

- Επαναφέρουμε άμεσα τη 13η σύνταξη και αποδίδουμε σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και σε βάθος τετραετίας τα αναδρομικά που τους στέρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

- Χορηγούμε την αύξηση του 7,5% για το 2023 σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς και εντάσσουμε μόνιμα όλους τους συνταξιούχους στον ετήσιο μηχανισμό αύξησης.

- Θεσπίζουμε αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, για εισοδήματα από την εργασία τους και εντάσσουμε στην ενιαία κλίμακα φορολόγησης όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως μορφής απασχόλησης.

- Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος

- Ρυθμίζουμε το ιδιωτικό χρέος σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Δικαίωμα ένταξης στο σχήμα θα έχουν και όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.

- Αναστέλλουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για ακίνητα έως 300.000 ευρώ.

- Οικοδομούμε ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, για αξιοπρεπή περίθαλψη και φροντίδα υγείας για όλους

- Καταθέτουμε στη Βουλή το συνολικό σχέδιο αντικατάστασης του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ με μόνιμα μέτρα ρύθμισης χρεών και προστασίας της πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης.

Αναλυτικά το προεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με την ονομασία «Συμβολαίο Αλλαγής» , όπως το παρουσίασε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA