Eurovision 2023: Αποκλείστηκε πρόωρα η Ελλάδα από τον τελικό με τον 16χρονο Victor - Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν στη μεγάλη βραδιά της διοργάνωσης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Eurovision 2023: Αποκλείστηκε πρόωρα η Ελλάδα από τον τελικό με τον 16χρονο Victor - Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν στη μεγάλη βραδιά της διοργάνωσης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας θα διεξαχθεί ο τελικός της 67ης Eurovision, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, καθώς ο 16χρονος Victor Vernico με το τραγούδι «What They Say» δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά της διοργάνωσης...

Η τελευταία φορά που είχε αποκλειστεί η Ελλάδα από τον τελικό της Eurovision ήταν πριν 5 χρόνια και συγκεκριμένα το 2018 με τη Γιάννα Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό Μου».

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (11-05-2023) και ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2023 στην «M&S Bank Arena» του Λίβερπουλ με την Ελλάδα να μην περνάει στον τελικό.

Τα προγνωστικά για τον Victor Vernico και το τραγούδι του, «What They Say», ήταν αποθαρρυντικά από την αρχή και όπως ήταν φυσικό ο αναμενόμενος πρόωρος αποκλεισμός της Ελλάδας, μια χώρα γνωστή για την ενθουσιώδη συμμετοχή της στους τελικούς της Eurovision άφησε απογοητευμένους και δυσαρεστημένους τους φαν της διοργάνωσης και τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντίθετα από τον δεύτερο ημιτελικό προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου:

η Κύπρος, η Αλβανία, η Εσθονία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Αυστραλία, η Αρμενία και Σλοβενία. 

Η επιλογή του 16χρονου Victor Vernico για να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στην Eurovision προέκυψε για πρώτη φορά με τη συμμετοχή κοινού και επιτροπής. Το τραγούδι του «What They Say» ήταν το μόνο τραγούδι από τα πέντε υποψήφια το οποίο τόσο η επιτροπή της ΕΡΤ όσο και το κοινό ψήφισαν και οι δύο στη δεύτερη θέση και έτσι, κατά συνέπεια, του έδωσαν το «διαβατήριο» να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ.

Οι 10 χώρες του Β’ Ημιτελικού που προκρίθηκαν

1. Αλβανία: Albina & Familja Kelmendi – «Duje»

2. Κύπρος: Andrew Lambrou – «Break a Broken Heart»

3. Eσθονία: Alika – «Bridges»

4. Βέλγιο: Gustaph – «Because of You»

5. Αυστρία: Teya & Salena – «Who the Hell is Edgar?»

6. Λιθουανία: Monika Linkytė – «Stay»

7. Πολωνία: Blanka – «Solo»

8. Αυστραλία: Voyager – «Promise»

9. Αρμενία: Brunette – «Future Lover»

10. Σλοβενία: Joker Out – «Carpe Diem»

ΒΙΝΤΕΟ - Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ VICTOR VERNICO: 

ΒΙΝΤΕΟ - Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ANDREW LAMBROU: 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤA ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ EUROVISION

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA