Επιστροφή στις περιοδείες και για τον Μητσοτάκη - Επισκέφθηκε Γύθειο και Σπάρτη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Επιστροφή στις περιοδείες και για τον Μητσοτάκη - Επισκέφθηκε Γύθειο και Σπάρτη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το Τριήμερο Εθνικό Πένθος, που κηρύχθηκε για την τραγωδία με τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στις προεκλογικές περιοδείες του ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023...

Το Σάββατο (17-06-2023) επισκέφθηκε Σπάρτη και Γύθειο όπου συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών ενώ πραγματοποίησε και ανοιχτή ομιλία.

Ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, την ανταποδίδω. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ που για ακόμη μια φορά αποδείξατε ότι η Λακωνία είναι το μεγάλο κάστρο της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί εδώ κατοικούν οι πραγματικοί Σπαρτιάτες. Και ξέρετε, εξάλλου, ότι οι δεσμοί Κρήτης και Λακωνίας είναι τόσο ισχυροί, γι’ αυτό και πάντα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε εδώ στα μέρη σας τόσους καλούς φίλους.

Κύριε Περιφερειάρχα, φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή. Έφυγα από την Αθήνα με συννεφιά και έφτασα στη Μάνη με λιακάδα. Ηλιόλουστη θα είναι και η 25η Ιουνίου για την πατρίδα μας.

Θα ξημερώσει μια νέα μέρα, θα επαναβεβαιώσουμε την ισχυρή εντολή την οποία λάβαμε την 21η Μαΐου. Θα δεσμευτούμε αυτή την εβδομάδα που απομένει μέχρι τις εκλογές της άλλης Κυριακής να βάλουμε τον πήχη των προσδοκιών μας ακόμα πιο ψηλά και να τον ξεπεράσουμε.

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, δεν υπήρχε περίπτωση να ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος χωρίς να τηρήσω τη δέσμευσή μου να βρεθώ στη Λακωνία, ειδικά εδώ στο Γύθειο, στην πρωτεύουσα της Μάνης, για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη διαχρονική στήριξή σας στην παράταξή μας, στη Νέα Δημοκρατία.

Ήμουν, αν δεν κάνω λάθος, 23 ετών και θυμάμαι ακόμα το οδοιπορικό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Μάνη, κάποιοι από εσάς θα το θυμάστε. Ξέρω ότι εδώ η οικογένειά μου είχε πολλούς φίλους, πολλές φίλες. Εξάλλου, οι δεσμοί Κρήτης και Μάνης είναι ακατάλυτοι, είμαστε αδέρφια.

Όμως θέλω όλοι μαζί να βάλουμε και ένα στοίχημα: το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία πρέπει να γράφει "5" μπροστά. Για λίγες εκατοντάδες ψήφους σας "έκλεψαν" την πρωτιά τα Δωδεκάνησα, αυτό πρέπει να το "διορθώσετε".

Είμαι σίγουρος, φίλες και φίλοι, ότι θα το κάνετε. Ο Δήμαρχος μπορεί να είπε ότι οι εκλογές έχουν προεξοφληθεί, εγώ θα σας ζητήσω αυτή την εβδομάδα που μένει να κάνουμε τον αγώνα μας, να μην επιτρέψουμε κανέναν εφησυχασμό. Οι κάλπες είναι άδειες, πρέπει να ξαναγεμίσουν. Θα ξαναγεμίσουν με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Θα είναι μια ευκαιρία αυτή η τελευταία εβδομάδα, καθώς πηγαίνουμε προς τις εκλογές, να μην αναλωθούμε σε στείρες αντιπαραθέσεις με κόμματα τα οποία ούτως ή αλλιώς έχουν προεξοφλήσει τη δικιά τους ήττα, αλλά να μιλήσουμε θετικά για το δικό μας πρόγραμμα, γι’ αυτά που θέλουμε να κάνουμε στην πατρίδα μας την επόμενη τετραετία.

Και έχουμε πολλά να κάνουμε. Έχουμε πολύ σημαντικό έργο να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε -βέβαια και στη Μάνη, θα τα πω τα της Μάνης, μην ανησυχείτε.

Eπιτρέψτε μου να ξεκινήσω εκφράζοντας για ακόμα μια φορά την οδύνη μου και την οδύνη όλων μας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα -το τονίζω αυτό- που στοίχισε, δυστυχώς, τη ζωή σε εκατοντάδες κατατρεγμένους ανθρώπους οι οποίοι αναζήτησαν ένα καλύτερο αύριο.

Αλλά όσο συγκλονισμένοι είμαστε, φίλες και φίλοι, τόσο εξοργισμένοι πρέπει να είμαστε για τους άθλιους διακινητές. Γι’ αυτά τα καθάρματα -επιτρέψτε μου αυτή τη σκληρή γλώσσα- που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες αδυναμίες και φορτώνουν κατατρεγμένους ανθρώπους σε σαπιοκάραβα, με μεγάλο κίνδυνο να βουλιάξουν στη μέση της Μεσογείου.

Αλλά όσο οργισμένοι είμαστε με αυτούς τους διακινητές, που είναι τελικά και οι πραγματικοί υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας, πιστεύω άλλο τόσο απογοητευμένοι είμαστε με αυτούς οι οποίοι πάνω σε αυτή την τραγωδία βρήκαν και πάλι ευκαιρία, αντί να στρέψουν την προσοχή τους στους διακινητές, να καταγγείλουν -ουσιαστικά- την ίδια τους τη χώρα και το Λιμενικό, το οποίο έκανε μια αξιέπαινη προσπάθεια να σώσει εκατοντάδες ανθρώπους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Δεν θέλω να ασχοληθώ πολύ μαζί τους. Τους αφήνουμε μόνους τους στην απομόνωσή τους. Απλά θέλω μόνο να θυμίσω ότι όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται ως οι δήθεν αυθεντικοί εκφραστές της ανθρωπιάς ήταν οι ίδιοι οι οποίοι επέτρεψαν τα "κάτεργα της Μόριας..."».

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA