Τουρκία: Εισαγγελική πρόταση για φυλάκιση στις Τουρκικές Φυλακές εως 5 έτη σε Έλληνα αστυνομικό και στη φίλη του που είχαν συλληφθεί στα σύνορα για παράνομη είσοδο στη χώρα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Τουρκία: Εισαγγελική πρόταση για φυλάκιση στις Τουρκικές Φυλακές εως 5 έτη σε Έλληνα αστυνομικό και στη φίλη του που είχαν συλληφθεί στα σύνορα για παράνομη είσοδο στη χώρα

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Έλληνας αστυνομικός και η φίλη του που δικάστηκαν στην Αδριανούπολη...

Ο Τούρκος Εισαγγελέας στην Αδριανούπολη ζήτησε να κριθούν και οι δύο ένοχοι και να φυλακιστούν στις Τουρκικές Φυλακές από 2 τουλάχιστον έως 5 χρόνια ο καθένας για τον Έλληνα αστυνομικό Βαλασούδη Μανώλη και τη φίλη του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στα σύνορα και δικάζονται για παράνομη είσοδο στη χώρα τη λεγόμενη «είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, οι δύο Έλληνες κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν την Τρίτη (13-06-2023) στο Τουρκικό Δικαστήριο κατά την 6η εκδίκαση της υπόθεσης στην Τουρκία. Ο Τούρκος Εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη και την φυλάκιση τους υποστηρίζοντας ότι εισήλθαν εν γνώσει τους σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη.

Ο Μεχμέτ Εφέ Τουνά, δικηγόρος των κατηγορουμένων ζήτησε την αθώωση των πελατών του, χωρίς να πείσει τον Τούρκο Εισαγγελέα. Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε και πλέον αναμένεται η απόφαση των Τούρκων Δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος Αξιωματικός της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, Βαλασούδης Μανώλης εισήλθε στην Αδριανούπολη για ψώνια με τη 29χρονη φίλη του Αθηνά Τσιαγκά στις 5 Δεκεμβρίου 2021 μέσω της συνοριακής πύλης των Καστανιών. Μετά τα ψώνια το ζευγάρι συνελήφθη από τις Τουρκικές Δυνάμεις Ασφαλείας στο χωριό Δοϊράνη κοντά στα Ελληνικά Σύνορα με την αιτιολογία ότι εισήλθαν σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη.

Η Τουρκική Αστυνομία εξέτασε επίσης τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού και το ψηφιακό υλικό που υπήρχε σε αυτά και δεν βρήκε εγκληματικά στοιχεία. Έτσι επετράπη προσωρινά μέχρι τη δίκη που εκδικάζεται ο αστυνομικός της Τροχαίας Βαλασούδης Μανώλης και η φίλη του Αθηνά Τσιαγκά να επιστρέψουν στην Ελλάδα στις 10 Δεκεμβρίου μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα με εγγύηση - πρόστιμο 50 χιλιάδων Τουρκικών λιρών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA