Τουρκία και Πακιστάν κινούνται νομικά κατά της Ελλάδας: Εκπρόσωποι του Ερντογάν και της κυβέρνησης κατηγορούν επίσημα την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ζητούν να τιμωρηθεί από την αρμόδια διεθνή επιτροπή (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Τουρκία και Πακιστάν κινούνται νομικά κατά της Ελλάδας: Εκπρόσωποι του Ερντογάν και της κυβέρνησης κατηγορούν επίσημα την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ζητούν να τιμωρηθεί από την αρμόδια διεθνή επιτροπή (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πακιστάν και Τουρκία, με αφορμή την πολύνεκρη τραγωδία στη Πύλο με τους 700 νεκρούς, κατηγορούν επίσημα την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας...
Αρχικά εξεταστική επιτροπή για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πακιστάν. Η επιτροπή έχει ήδη συσταθεί με απόφαση του πρωθυπουργού Σαχμπάζ Σαρίφ και εντός μίας εβδομάδας θα υποβάλλει πόρισμα για τα περαιτέρω, τονίζοντας ότι η πακιστανική κυβέρνηση θα κινηθεί νομικά εναντίον της Ελλάδας.
Είχε προηγηθεί η σφοδρή επίθεση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, την οποία κατηγορεί επίσημα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ζητά να τιμωρηθεί από την αρμόδια διεθνή επιτροπή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, τόνισε ότι οι ενέργειες της ελληνικής ακτοφυλακής θα πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Οι ενέργειες της ελληνικής ακτοφυλακής θα πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Tρυπούν τις βάρκες των μεταναστών και τους σέρνουν επίτηδες στο θάνατο. Πρόκειται για μια προσπάθεια να σκοτωθούν άνθρωποι. Το να σιωπάς είναι επαίσχυντη υποκρισία. Η ελληνική ακτοφυλακή μετατρέπει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών μπροστά στα μάτια όλων μας. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν...».
Επίθεση στην Ελλάδα, κατηγορώντας την ότι λέει ψέμματα για το ναυάγιο στην Πύλο, εξαπέλυσε επίσης ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και πρόεδρος του κόμματος εθνικιστικής δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Μπαχτσελί ισχυρίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρέμεινε θεατής αυτού του ανθρωπιστικού δράματος και καταστροφής, και ότι κατέφυγε σε ψέματα για να κρύψει τις ευθύνες της.
«Στην Ελλάδα στα ανοιχτά του χερσονήσου της Πελοποννήσου, στις 14 Ιουνίου βυθίστηκε ένα σκάφος με αποτέλεσμα να πεθάνουν 78 άνθρωποι και να αγνοούνται άλλοι 500. Γι’ αυτό το δράμα και την καταστροφή είναι υπεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση η οποία είπε και ψέματα και οπωσδήποτε πρέπει να λογοδοτήσει. Το Αιγαίο και η Μεσόγειος πρέπει να πάψουν να είναι οι θάλασσες του θανάτου», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τη Milliyet.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA