Εκλογές Δήμος Κύμης - Αλιβερίου 2023 | Δημήτρης Θωμάς: «9 εκατ. ευρώ χρωστάει ο Δήμος στη ΔΕΗ, επί 7 χρόνια δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ, η απαλλαγή από αυτή την δημοτική αρχή είναι μονόδρομος...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Εκλογές Δήμος Κύμης - Αλιβερίου 2023 | Δημήτρης Θωμάς: «9 εκατ. ευρώ χρωστάει ο Δήμος στη ΔΕΗ, επί 7 χρόνια δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ, η απαλλαγή από αυτή την δημοτική αρχή είναι μονόδρομος...» (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε την ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς με τον συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες»: 

«Δυστυχώς έριξαν τον Δήμο στα βράχια.

Στις 8/10/23 θα πάρουν την απάντηση τους.

Ο τόπος θα ανακάμψει.

Λίγα ακόμη για τα εννέα (9) εκατομμύρια χρέος της ΔΕΥΑΚΑ προς την ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο θέσαμε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης, από την στιγμή που ο Πρόεδρος κ. Ζερβας δεν το είχε θέσει στα προς συζήτηση θέματα παρά την σπουδαιότητα του και αποδείχτηκαν δυστυχώς τα παρακάτω:

- Το χρέος υφίσταται και μάλιστα σήμερα που μιλάμε έχει γίνει πολύ περισσότερο αφού έχει περάσει 1,5 μήνας από την τελευταία καταγραφή του.

- Επί τουλάχιστον 7 χρόνια, (από το 2016), δεν έχει πληρώσει η ΔΕΥΑΚΑ ούτε ένα ευρώ στη ΔΕΗ.

- Δεν έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα ούτε ένα διακανονισμό για το χρέος.

- Το έκρυβαν επιμελώς από τα συλλογικά όργανα του Δήμου και της ΔΕΥΑΚΑ και κατά επέκταση από τους πολίτες.

- Δεν το ανέφεραν ως οφειλή στους ετήσιους προϋπολογισμούς της ΔΕΥΑΚΑ και το απέκρυπταν από την Αποκεντρωμένη διαπράττοντας ηθελημένα μιας πρώτης τάξεως ατασθαλεια.

- Υποθήκευσαν τον Δήμο με ένα τεράστιο ποσό για τα δικά του δεδομένα.

Το 2017 τους προτείναμε να καταργήσουν την ΔΕΥΑΚΑ και να ενσωματώσουν την ύδρευση- αποχέτευση στον Δήμο από την στιγμή που θα μετέφεραν την πληρωμή του ρεύματος των αντλιοστασιων στη ΔΕΥΑΚΑ. 

Φαινόταν από τότε ότι οδηγούσαν την εταιρεία στα βράχια.

Έτσι θα γλιτώναμε το 24% του ΦΠΑ, θα μπορούσαμε να εισπράττουμε τους λογαριασμούς ύδρευσης μέσω ΔΕΗ, θα μπορούσαμε να εντάξουμε την οφειλή στις επιχορηγήσεις του κράτους μέσω των ληξιπρόθεσμων.

Δυστυχώς δεν μας άκουσαν.

Στις 8 του Οκτώβρη ο κόσμος θα δώσει ένα τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο. Η απαλλαγή από αυτή την δημοτική αρχή είναι μονόδρομος.

Το αφήγημα τους ότι 9 χρόνια τώρα προσπαθούν να νοικοκθρεύσουν τα οικονομικά του Δήμου κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ