Τροχαίο Λιβύη: Νεκροί Έλληνες στρατιωτικοί σε φλεγόμενο λεωφορείο και αγνοούμενοι - Τι λένε το ΓΕΕΘΑ και τα ξένα μέσα ενημέρωσης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Τροχαίο Λιβύη: Νεκροί Έλληνες στρατιωτικοί σε φλεγόμενο λεωφορείο και αγνοούμενοι - Τι λένε το ΓΕΕΘΑ και τα ξένα μέσα ενημέρωσης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το ταξίδι ελληνικής αποστολής με στρατιωτικούς και υγειονομικούς στην Ντέρνα της Λιβύης για ανθρωπιστική βοήθεια...
Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν, φέρεται να ενεπλάκη σε φρικτό τροχαίο το μεσημέρι της Κυριακής (17-09-2023) και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Φέρεται να υπήρχε μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου με διερχόμενο όχημα που σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. 
Οι πρώτες αναφορές από το ΓΕΕΘΑ, το Yπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Yπουργείο Εξωτερικών έκαναν λόγο για αριθμό Ελλήνων που τραυματίστηκαν ελαφρά, ωστόσο όλα αυτά διαψεύστηκαν οικτρά στη συνέχεια.
Το βράδυ της Κυριακής ο Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε ότι 4 Έλληνες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και ακόμη 7 είναι σοβαρά τραυματισμένοι ως αποτέλεσμα του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος.
«15 μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 7 σε κρίσιμη κατάσταση...», δήλωσε ο Othman Abduljaleel σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. 
Τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με νέα ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι:
«Τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Από το τροχαίο πάντως υπάρχουν θύματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και ίσως είναι δύσκολο να αναγνωριστούν επί του παρόντος. Επισήμως πάντως γίνεται λόγος για δύο αγνοούμενους.

Νωρίτερα και το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλούνταν αξιωματούχους από τη Λιβύη, ανέφερε ότι 4 μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους. Την είδηση μετέδωσε και το Al Arabiya.

Οι φωτογραφίες και τα ΒΙΝΤΕΟ ξένων μέσων ενημέρωσης δείχνουν το λεωφορείο που μετέφερε τους 19 Έλληνες στρατιωτικούς και υγειονομικούς ολοσχερώς καμένο:


Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA