Μητσοτάκης για κυβέρνηση: «Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Μητσοτάκης για κυβέρνηση: «Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό...»

Ερώτηση για τα σενάρια περί ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Κυριακής (17-09-2023) που παραχώρησε στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ...

«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό...», είπε απαντώντας στη σχετική ερώτηση.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι έγιναν λάθη από κυβερνητικά στελέχη απάντησε:

«Έχω την απαίτηση από τον εαυτό μου να κάνω σκληρή αυτοκριτική για το τι δεν πήγε καλά. Πρέπει να μάθουμε από τις αστοχίες μας. Ποτέ δεν είπα ότι δεν έγιναν λάθη στη διαχείριση αυτού του καλοκαιριού, δεν είναι ώρα να μιλήσουμε αναλυτικά γι’ αυτά» είπε και πρόσθεσε πως θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο «τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί».

«Αμετακίνητοι υπουργοί δεν υπάρχουν»

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι το rotation στο κυβερνητικό σχήμα λειτούργησε απάντησε:

«Είναι καλό σε τακτά χρονικά διαστήματα οι υπουργοί να δοκιμάζονται σε καινούργια χαρτοφυλάκια και αυτό υπηρέτησε το rotation. Έκρινα – δεν σημαίνει ότι έκανα όλες τις ορθές επιλογές – και σκέφτηκα πάρα πολύ ποιος υπουργός μπορεί να υπηρετήσει ένα χαρτοφυλάκιο.

Από εκεί και πέρα, αμετακίνητες πολιτικές υπάρχουν, αμετακίνητοι υπουργοί δεν υπάρχουν κι ένας υπουργός αξιολογείται από εμένα σε δύο επίπεδα.

Το πρώτο είναι η αποτελεσματικότητα. Αυτό θέλει καιρό δεν μπορεί σε δύο μήνες να κρίνουμε αν ένας υπουργός είναι αποτελεσματικός.

Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά. Κι εκεί η κρίση μπορεί να είναι στιγμιαία και ακαριαία αν κρίνω ότι κάποια συμπεριφορά είναι τέτοια που να δικαιολογεί την απομάκρυνση ενός υπουργού δεν θα διστάσω να το κάνω. Άρα δώστε μας λίγο χρόνο να κριθεί η κυβέρνηση σε βάθος χρόνου».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA