Χαλκίδα: Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή της Βάκα - «Αφήνει εκατοντάδες παιδιά εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα: Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή της Βάκα - «Αφήνει εκατοντάδες παιδιά εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών...»

Διαβάστε την ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr την Παρασκευή (01-09-2023) η δημοτική παράταξη του Δήμου Χαλκιδέων, «Λαϊκή Συσπείρωση»:

«Απαράδεκτο να μένουν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών εκατοντάδες παιδιά.

Στις 30/8/23 στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χαλκίδας, η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας κατέθεσε την εξής ερώτηση στη Δημοτική αρχή: “Γιατί δεν πήρε μέτρα να χτίσει νέα κτίρια για να στεγάσει παιδικούς σταθμούς και να μην μείνει ούτε 1 παιδί εκτός δομών;”

Όπως, επίσης, οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ρωτήσαμε και για την καθυστέρηση που ήδη υπάρχει στη διαδικασία εγγραφής επομένως και στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών.

Η Δημοτική Αρχή απέφυγε να απαντήσει γιατί δεν έλαβε μέτρα ώστε να στεγάζονται όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, και όσο αναφορά την καθυστέρηση έριξαν το μπαλάκι ευθυνών στην καθυστέρηση του ΕΣΠΑ.

Παρέμβαση για το ίδιο θέμα έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας και σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αναδεικνύοντας ότι οι ανάγκες για να καλυφθούν όλα τα παιδιά σε σχέση με τους υπάρχοντες βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι πολλαπλάσιες.

Φέτος έγιναν αιτήσεις για 460 περίπου παιδιά εκ των οποίων το 10% θα γίνει δεκτό βάσει του συστήματος της μοριοδότησης όπου τα παιδιά θα πληρώνουν τα τροφεία και το υπόλοιπο 90% θα περιμένει να βγουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επίσης σε άλλο Δημοτικό συμβούλιο, καταψήφισε τα υποχρεωτικά αυτά κριτήρια που σκοπό τους έχουν να λειτουργήσουν ως «κόφτης» για να μειωθεί το κόστος που αφορά τις δαπάνες του Δήμου για την προσχολική αγωγή. Κάποια από αυτά τα κριτήρια αποκλείουν παιδιά που οι γονείς τους είναι άνεργοι ή α/α ανασφάλιστοι και θα αναγκαστούν να πληρώσουν από την τσέπη τους για να μην αφήσουν τα παιδιά τους εκτός προσχολικής εκπαίδευσης.

Κατά αυτόν τον τρόπο το αυτονόητο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των παιδιών για δωρεάν προσχολική αγωγή γίνεται προνόμιο για όσους γονείς καταφέρουν τελικά να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους κάποια θέση σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό.

Είναι επιτέλους καιρός να σταματήσει η διαρκής και άδικη ταλαιπωρία των γονιών ώστε να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους την προσχολική αγωγή που θα έπρεπε να τους παρέχεται εντελώς δωρεάν με κρατική ευθύνη χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς με σύγχρονες υποδομές και το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό.

Επίσης, μεγάλο και άλυτο παραμένει το πρόβλημα στα ΚΔΑΠ του Δήμου όπου παρά το γεγονός ότι υπάρχει υποδομή και προσωπικό, 100 παιδιά με πλήρη φάκελο από πέρυσι έχουν μείνει εκτός!

Προφανώς δεν είναι τυχαία η χρόνια και σταδιακή απαξίωση των δημοσίων δομών ΚΔΑΠ και η μεταφορά του βάρους της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου σε ιδιωτικές δομές που έρχονται να καλύψουν το κενό των ΚΔΑΠ του Δήμου.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της ακρίβειας και των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης των λαϊκών οικογενειών κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο τους γονείς που θα αναγκάζονται να ψάχνουν τις άδειες τσέπες τους για να καλύψουν τα έξοδα σε ιδιωτικά ΚΔΑΠ.

Η τωρινή δημοτική αρχή όπως και οι προηγούμενες έχουν μεγάλη ευθύνη που χρόνια τώρα διαιωνίζεται το ίδιο πρόβλημα στη Χαλκίδα. Δεν πήραν μέτρα για να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και φορτώνουν την ευθύνη στην πλάτη των γονιών.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δεχτούν αυτήν την μοίρα που τους επιβάλουν και να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που έρχονται».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA