Μετά από αντιφασιστική συναυλία: Καταγγέλονται αστυνομικοί ότι σκότωσαν στο ξύλο 16χρονη και μετά την συνέλαβαν κιόλας - Οι μαρτυρίες που διαψεύδουν την ΕΛ.ΑΣ και η δήλωση της μητέρας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Μετά από αντιφασιστική συναυλία: Καταγγέλονται αστυνομικοί ότι σκότωσαν στο ξύλο 16χρονη και μετά την συνέλαβαν κιόλας - Οι μαρτυρίες που διαψεύδουν την ΕΛ.ΑΣ και η δήλωση της μητέρας (ΦΩΤΟ)

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, μετά από αντιφασιστική συναυλία, έπεσε μία 16χρονη κοπέλα, την οποία μάλιστα την συνέλαβαν οι αστυνομικοί αφού την σκότωσαν στο ξύλο σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες...

Η ΕΛ.ΑΣ με ανακοίνωση υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα και ότι δεν ευθύνεται αυτή για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης, ωστόσο οι ισχυρισμοί της διαψεύδονται και οι συγκεντρωμένοι από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν ότι η ανήλικη ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΕΡΦΑ - ΚΙΝΗΣΗ:

«Βαριά τραυματισμένη νεαρή αντιφασίστρια από την επίθεση αστυνομικών στο Ν.Ηράκλειο - Η ΕΛ.ΑΣ έκανε ξανά πλάτη στις προκλήσεις των φασιστών. 

Κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συναυλία στις 28/10 αστυνομικοί καταδίωξαν ομάδα νεαρών αντιφασιστών που προσερχόντουσαν στη πλατεία Ν.Ηρακλείου. Η ομάδα των νεαρών μετά την επίθεση που δέχτηκε από την ομάδα των αστυνομικών έτρεξε να φύγει και ήρθε σε επαφή με κόσμο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης. 

Η Αστυνομία επιχειρεί να εμφανίσει το θύμα της επίθεσης ως «κουκουλοφόρο» προκειμένου να συγκαλύψει την βάρβαρη επίθεση που έστειλε την 16χρονη Β.Μ. στο νοσοκομείο Γεννηματά όπου και βρίσκεται σε κώμα. Μάλιστα, συνδικαλιστές αστυνομικοί διακινούν σενάριο ότι χτυπήθηκε από τους αντιφασίστες με πέτρα ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου που την εξέτασαν εκτιμούν ότι δέχτηκε χτύπημα με ξύλο η γκλόμπ.

Είχε προηγηθεί εμφάνιση ομάδας φασιστών που έφτασε ανενόχλητη κοντά στο χώρο της συναυλίας πετώντας εμετικά ναζιστικά τρυκάκια και η Αστυνομία για άλλη μια φορά τους κάλυπτε. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε αντίστοιχη εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ το 2021, η ίδια ομάδα των φασιστοειδών, είχε επιτεθεί τραυματίζοντας τέσσερα άτομα ενώ η Αστυνομία ήταν παρών στο χώρο. 

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους γονείς της 16χρονης και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε βάρβαρες επιθέσεις σε βάρος του αντιφασιστικού κινήματος, κάνει πλάτες στους φασίστες τις μέρες που σφίγγει το χέρι του Νετανιάχου, του σφαγέα χιλιάδων παιδιών στη Γάζα. Μας προκαλούν οργή!

Απαιτούμε να σταματήσει η κάλυψη της δράσης των φασιστών στο Ν.Ηράκλειο ενόψει των κινητοποιήσεων στις 1 Νοέμβρη και να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες του βαριού τραυματισμού της 16χρονης Β.Μ. μετα την αστυνομική επίθεση. Καμιά ανοχή στην αστυνομική βαρβαρότητα. Καμία δίωξη στη 17χρονη Β.Μ. 

Να αρθούν οι απαγορεύσεις κατά των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων στις 1 Νοέμβρη που έχουν καλέσει σωματεία, σύλλογοι γονέων, φοιτητικοί σύλλογοι και αντιφασιστικές κινήσεις..

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση, Τετάρτη 1 Νοέμβρη, 6μμ,Πλατεία ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου 

Παρακάτω δημοσιοποιούμε ενημέρωση από εφημερεύοντες γιατρούς του νοσοκομείου Γεννηματά:

"Στην γενική εφημερία του ΓΝΑ Γεννηματάς το Σάββατο 28 Οκτωβρίου προσήλθε αναίσθητη ως "άγνωστη 1" τραυματίας στο χειρουργικό ΤΕΠ και στις και 9.20μμ πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία. Τα ευρήματα ήταν ένα σημαντικό κάταγμα στην ινιακή χώρα αριστερά, υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά καθώς και αιμορραγικές θλάσεις στο εγκεφαλικό παρέγχυμα.
Επειδή στο χώρο του νοσοκομείου μαζί με την κοπέλα βρέθηκαν πολλοί άντρες της ΟΠΚΕ αλλά και πολλοί της ασφάλειας, ρωτήσαμε διάφοροι συνάδελφοι τι έχει γίνει.

Ενημερωθήκαμε ότι μάλλον ήταν θύμα ξυλοδαρμού, πιθανά από την αστυνομία στην συναυλία στο Ν. Ηράκλειο. Στα χειρουργικά επείγοντα μαζί με άλλους συναδέλφους ενημερωθήκαμε ότι συνεχώς ήταν μαζί με την "άγνωστη 1" άντρας της ασφάλειας στον οποίο ζητήθηκε επανειλημμένα από τους γιατρούς εκεί να αποχωρήσει.

Έξω στο προαύλιο συναντήσαμε τον πατέρα της κοπέλας και μας είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο άντρας της αστυνομίας βρίσκοντας το τηλέφωνο του από το κινητό της ασθενούς.

Μας πληροφόρησε επίσης ο πατέρας ότι η αστυνομία πήρε από την μητέρα της το κινητό της κοπέλας. Ρωτήσαμε έναν της ασφάλειας αν είναι κατηγορουμένη για κάτι και αν είναι νόμιμο να της πάρουν το τηλέφωνο. Η απάντηση ήταν ότι αυτεπάγγελτα το πήραν.

Όταν ρωτήσαμε τι ακριβώς έγινε στο νέο Ηράκλειο δεν πήραμε καμία απάντηση από την ασφάλεια οι 3 γιατροί εφημερεύοντες που ψάχναμε να δούμε τι έχει συμβεί."».

Μητέρα 16χρονης: «Πώς γίνεται να την συνέλαβαν ενώ λένε πως όταν την είδαν ήταν ήδη αναίσθητη;»

Αναλυτικά, η μητέρα της 16χρονης ανέφερε:

«Με βάση και τη μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα, η περιγραφή έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Συμπλοκή, την ώρα που η κόρη μου ήταν στο έδαφος χωρίς αισθήσεις, σύμφωνα και με την αρχική ενημέρωσή μας από την αστυνομία στο νοσοκομείο, δεν υπήρξε και σίγουρα η κόρη μου δεν αποτέλεσε απειλή σε κανέναν.

Η πρώτη ενημέρωση από την αστυνομία σε μας έγινε αφού ήμασταν στο νοσοκομείο και αφού μας είχε ειδοποιήσει φίλη της κόρης μου και όχι επίσημος φορέας. Η αστυνομία ήρθε απλά στο νοσοκομείο να μας πει πως υπάρχει σύλληψη, ενώ οι δεκάδες αστυνομικοί γύρω μας διαβεβαίωναν έως τότε πως δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση και πως βρίσκονται εκεί γιατί τυχαία τη βρήκαν στο έδαφος σε αυτήν την κατάσταση.

Η 16 χρόνων ανήλικη κόρη μου ήταν στη συναυλία και την ώρα που έφευγε βρέθηκε στο έδαφος με δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι, όπως μαρτυράει η κατάσταση της υγείας της σύμφωνα με τους γιατρούς.

Οι παλινωδίες είναι συνεχείς, η ενημέρωση ελλιπής σε εμάς και εμείς καλούμαστε να διαχειριστούμε τη σοβαρή κατάσταση υγείας της κόρης μας μαζί με τον στιγματισμό της από την αστυνομία.

Τέλος, ρωτώ πώς γίνεται να υπάρχει σύλληψη ατόμου που, όπως λένε οι αστυνομικοί, όταν την είδαν ήταν ήδη στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις της;».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA